Gabriel Jesus, nemulţumit de noul contract propus de Manchester City

Tânărul atacant brazilian Gabriel Jesus nu a ajuns momentan la un acord cu Manchester City pentru prelungirea contractului

Gabriel Jesus, Manchester City
28 martie 2018

Conform presei britanice, Gabriel Jesus a refuzat ultima propunere primită din partea lui Manchester City pentru prelungirea actualului său contract, oferta prezentată de conducerea clubului de pe Etihad Stadium fiind de aproximativ 90,000 de lire pe săptămână. Talentatul atacant în vârstă de 20 de ani a început discuţiile cu oficialii lui Manchester City încă din partea a doua a anului trecut, însă pentru moment negocierile par a fi amânate pentru perioada verii, după ultimul refuz al jucătorului.

Actualul contract al lui Gabriel Jesus prevede un salariu de aproximativ 65,000 de lire pe săptămână, conform informaţiilor prezentate recent de mass-media, însă impresarii atacantului brazilian consideră că jucătorul merită un salariu de peste 100,000 de lire pe săptămână. Conducerea lui Manchester City a fost de acord să îi ofere o înţelegere financiară îmbunătăţită ca urmare a evoluţiilor foarte bune din momentul venirii sale pe Etihad Stadium, însă pentru moment oficialii “Cetăţenilor” nu par dispuşi să accepte în totalitate solicitările înaintate de reprezentanţii lui Gabriel Jesus, deşi cel mai probabil cele două părţi vor ajunge în cele din urmă la un acord pentru prelungirea contractului.

După ce a marcat 11 goluri în stagiunea anterioară, fostul atacant al celor de la Palmeiras a egalat deja această performanţă în actualul sezon, deşi a fost nevoit să lipsească de pe teren în jur de şase săptămâni ca urmare a unei accidentări la genunchi. Revenit după problemele medicale, Gabriel Jesus a fost titular în meciul amical disputat ieri de Brazilia împotriva naţionalei Germaniei şi a marcat golul prin care echipa sa a câştigat duelul de pe Olympiastadion din Berlin, cu scorul de 1-0, iar de acum se va concentra pe finalul de sezon al lui Manchester City. Liderul din clasamentul Premier League este foarte aproape de a câştiga titlul de campioană şi în acest sens poate face un nou pas decisiv printr-un succes la capătul partidei cu Everton, programată a se disputa sâmbătă, pe stadionul Goodison Park. Meciul de campionat va fi urmat de manşa tur a sferturilor de finală din UEFA Champions League, cu Liverpool, iar Gabriel Jesus va spera să poată avea un rol de protagonist, în tentativa “Cetăţenilor” de a continua parcursul la nivel european. Tânărul atacant se pregăteşte de asemenea de prima sa participare la un campionat mondial, urmând a face parte din lotul Braziliei pentru turneul final din Rusia, pentru ca discuţiile referitoare la situaţia sa contractuală să fie reluate cel mai probabil din luna iulie.