Gabriel Jesus, un an fără înfrângeri în meciuri oficiale

Atacantul lui Manchester City, Gabriel Jesus, nu a pierdut niciun meci oficial disputat de-a lungul ultimelor 12 ani pentru Palmeiras, Brazilia şi City

Gabriel Jesus, Manchester City
30 octombrie 2017

Un talisman sau poate pur şi simplu un jucător extrem de talentat, aflat pe drumul către o carieră de fuoriclasse. De-a lungul ultimelor 12 luni (dintre care trei petrecute însă în afara gazonului din cauza unei accidentări) Gabriel Jesus se poate lăuda cu o performanţă remarcabilă: atacantul brazilian în vârstă de 20 de ani nu a suferit nicio înfrângere într-un meci oficial, indiferent că a fost vorba despre fosta sa echipă de club, Palmeiras, echipa naţională a Braziliei sau actuala sa formaţie, Manchester City, pregătită de tehnicianul spaniol Pep Guardiola.

Talentatul vârf brazilian, ajuns în Premier League la începutul anului 2017, în perioada de transferuri din ianuarie, a completat sâmbătă 12 luni cu rezultate de excepţie, prin succesul obţinut de Manchester City cu scorul de 3-2 pe arena The Hawthorns, împotriva celor de la West Bromwich Albion, într-o partidă în care Gabriel Jesus a fost titular şi a evoluat până în minutul 82, fiind apoi înlocuit de mijlocaşul Ilkay Gundogan. Ultima sa înfrângere într-un meci oficial datează de pe 29 octombrie 2016, în tricoul lui Palmeiras (scor 1-0 contra celor de la Santos), deşi Palmeiras avea apoi să câştige campionatul. Un singur alt eşec pentru Gabriel Jesus, însă consemnat în cadrul unui meci amical, alături de echipa naţională a Braziliei, contra Argentinei, într-o partidă de pregătire disputată vara trecută în Australia.

Alte date statistice care ilustrează talentul şi calătăţile impresionante ale lui Gabriel Jesus sunt reprezentate de numărul total de goluri marcate până în prezent. Prin reuşita din prima repriză a duelului cu Napoli, contând pentru faza grupelor UEFA Champions League, atacantul brazilian a ajuns la 50 de goluri înscrise în 118 apariţii ca profesionist. În comparaţie cu performanţa actualului jucător al celor de la Manchester City, pentru a ajunge la 50 de goluri, Lionel Messi a avut nevoie de 124 de meciuri oficiale (cu FC Barcelona şi echipa naţională a Argentinei), în timp ce Cristiano Ronaldo chiar de 221 de partide (cu Sporting Lisbona, Manchester United şi echipa naţională a Portugaliei).