Gerard Pique a bifat, cu Osasuna, meciul său cu numărul 600 la FC Barcelona

Gerard Pique a bifat contra Osasunei meciul său cu numărul 600 pentru FC Barcelona și a urcat pe locul 5 al topului jucătorilor cu cele mai multe partide în tricoul blaugrana

Gerard Pique, cu trofeul Champions League
14 martie 2022

Gerard Pique a bifat contra Osasunei meciul său cu numărul 600 pentru FC Barcelona și a urcat pe locul 5 al topului jucătorilor cu cele mai multe partide în tricoul blaugrana, depășindu-l pe fostul său partener din apărare, Carles Puyol.

Cele mai multe dintre aceste meciuri au fost în La Liga (387) și Champions League (122), lista fiind completată cu partide în Cupa Spaniei (65), Supercupa Spaniei (16), Campionatul Mondial al Cluburilor (5), Supercupa Europei (2) și Europa League (3).

În cele 14 sezoane petrecute pe Camp Nou, Gerard Pique a câștigat 30 de trofee, număr depășit doar de Leo Messi (35) și Andres Iniesta (32). Palmaresul său la echipa de club cuprinde 8 titluri în Spania, 7 cupe, 6 supercupe ale Spaniei și câte trofee Champions League, Campionatul Mondial al Cluburilor și Supercupa Europei.

În cele 600 de meciuri a marcat 53 de goluri, dintre care 16 în Champions League, cele mai multe marcate de un fundaș în istoria acestei competiții, la egalitate cu Roberto Carlos.