Guardiola: "Campionatul nu se castiga cu 5-0"

Pep Guardiola a incercat sa tempereze avantul suporterilor blau-grana care dau ca cel mai probabil scor in El Clasico o victorie a catalanilor cu 5-0.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
12 decembrie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Duelul dintre FC Barcelona si Real Madrid pare mai dezechilibrat ca niciodata, forma sportiva deosebita a catalanilor si infirmeria plina a rivalilor determinandu-i pe suporteri sa indice 5-0 drept cel mai probabil scor in sondajele realizate in ultima saptamana de publicatiile sportive iberice. Optimismul fanilor nu este insa impartasit si de Guardiola, antrenorul Bar?ei aratandu-se din nou modest si plin de respect la adresa adversarului, asa cum a facut-o de fiecare data inaintea unui meci important.

„Partida incepe de la 0-0 si se intalnesc liderul si campioana”, a spus el. „Ei vin sa isi apere titlul, un titlu pe care noi dorim sa il castigam. Nu sunt cuvinte goale. Campionatul nu se castiga cu 5-0. Realitatea este ca maine vom intalni campioana”.

Nici macar numeroasele accidentari cu care se confrunta campioana en-titre nu ii favorireaza tehnicianului blau-grana momente de relaxare, el spunand ca „nu sunt jucatori de mana a doua la echipe precum Real Madrid sau Barcelona”.

In ceea ce priveste declaratiile unora din jucatorii sai care spusesera in ultima saptamana ca vor sa razbune umilitorul 1-4 de la ultima intalnire cu Real de pe Santiago Bernabeu, Guardiola a spus: „Sper ca nu pornim cu ganduri de revansa, nu aceasta este calea cea buna. Daca vom reusi sa ne impunem jocul, rezultatul va veni de la sine. Le-am spus jucatorilor sa uite de anul trecut si sa se concentreze numai asupra acestui meci”.


4 comentarii

makro
13 decembrie 2008
foarte cerebral pep, imi place modul in care gandeste.
FCBARCELONA
13 decembrie 2008
pep este un adevarat antrenor,si un mare caracter
yo!
13 decembrie 2008
Imi place cum gandeste!
mal
13 decembrie 2008
meciul poate fi vazut pe goal tv daca aveti instalat TVUPLAYER (freeware) forza barca!