Guardiola, cel mai de succes nou antrenor din Spania

Dupa ce echipa sa a obtinut cel de-al 14 succes in 17 etape ale actualului sezon, Josep Guardiola a devenit cel mai de succes nou antrenor din Primera Division.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
4 ianuarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Josep Guardiola a devenit, din punct de vedere statistic, cel mai de succes nou antrenor din istoria primei divizii spaniole.

Victoria Barcelonei in fata Mallorcai cu scorul de 3-1 sambata seara a fost cea de-a 14-a obtinuta de catalani in cele 17 etape de cand Guardiola a fost numit antrenor principal. Cu aceasta ocazie, tehnicianul Barçei a depasit recordul stabilit anul trecut de antrenorul lui Real Madrid, Bernd Schuster, care avea dupa 17 etape un numar de 13 victorii, doua egaluri si doua infrangeri.

Guardiola a fost numit in mod surprinzator antrenor al Barcelonei vara trecuta dupa despartirea catalanilor de Frank Rijkaard, considerandu-se in momentul respectiv ca mutarea are un puternic substrat electoral in conditiile in care presedintele Joan Laporta intrase in dizgratia fanilor. Pentru moment, alegerea presedintelui pare sa fi fost cea mai fericita.