Guardiola: "Ne-am pierdut din stralucire"

Guardiola spune ca alternanta in fiecare saptamana de meciuri de campionat si de cupa oboseste mult, fizic si mental.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
7 februarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Antrenorul Josep Guardiola a recunoscut intr-o conferinta de presa ca echipa sa „si-a pierdut putin din stralucire” ca urmare a numeroaselor partide pe care le-a avut in ultimele saptamani, dar a tinut sa ii linisteasca pe fani, spunand ca „nu este vorba de oboseala” si ca in linii mari totul „este bine” si „traim in toate cele trei competitii”.

Guardiola a explicat ca echipa sa a castigat „un numar indecent de meciuri” si faptul ca nu mai evolueaza cu acelasi rafinament ca in prima parte a sezonului se datoreaza alternantei din fiecare saptamana de meciuri de campionat cu cele de cupa, fapt care „oboseste mult”, fizic si mental.

„Ne-am pierdut putin din stralucire, din finete, dar acest lucru nu ma preocupa”, a spus tehnicianul. „Am ajuns bine in acest punct al sezonului si pana la final ne asteapta atat meciuri bune cat si mai slabe. Avem o traiectorie buna, vom continua sa ne daruim ca pana acum si sunt convins ca, facand asta, vom castiga ceva”.

Guardiola este convins ca Barça va face o partida frumoasa maine contra lui Sporting Gijon si spera ca elevii sai nu vor trebui sa sufere la fel de mult cum au facut-o in precedentele etape, cu Numancia, Osasuna si Santander.

„Totul costa scump, partidele de asemenea”, a spus el. „Intuiesc ca maine va fi un meci frumos. In ultima vreme am jucat contra unor echipe care au venit sa se apere. Daca Preciado [antrenorul lui Sporting Gijon] spune ca vor veni sa atace, asa vor face. Este o echipa foarte potenta. Au multi jucatori buni: Carmelo, Bilic, Castro… Au castigat pe Mestalla, pe Montjuic si la Coruna si au 27 de puncte…”.


1 comentariu

Romario
9 februarie 2009