Harry Kane, aproape de a intra în clubul select al jucătorilor cu 100 de goluri în Premier League

Atacantul lui Tottenham, Harry Kane, are nevoie de două reuşite în meciul cu Southampton pentru a ajunge la 100 de goluri marcate în Premier League

Harry Kane, Tottenham
17 ianuarie 2018

Un nou record se află în vederile lui Harry Kane, înainte de meciul lui Tottenham Hotspur contra celor de la Southampton, contând pentru etapa cu numărul 24 din Premier League. Spurs va spera să poată continua momentul pozitiv la nivelul competiţiei interne, concretizat prin patru succese din ultimele cinci runde, graţie cărora oamenii lui Mauricio Pochettino au recuperat teren faţă de principalele contracandidate la ocuparea unui loc care permite prezenţa directă în viitoarea ediţie de UEFA Champions League, deşi gruparea londoneză rămâne momentan pe poziţia a cincea a clasamentului Premier League.

Dincolo de importanţa celor trei puncte puse în joc contra celor de la Southampton, Harry Kane poate avea parte de o nouă seară magică în Premier League. Dacă atacantul englez va reuşi pe arena St. Mary’s Stadium să repete dubla înregistrată recent contra celor de la Everton, va ajunge deja la 100 de goluri înscrise în prima ligă a campionatului englez şi va stabili această performanţă în a doua cea mai scurtă perioadă de timp din istoria competiţiei. Vârful lui Tottenham a avut nevoie de doar 138 de partide pentru a ajunge la 98 de goluri marcate în Premier League pentru Spurs, iar graţie celor două reuşite din duelul cu oamenii lui Sam Allardyce, Harry Kane a devenit golgheterul all-time al echipei sale la nivelul campionatului.

Printr-o nouă dublă în meciul programat a se disputa duminică seara, atacantul echipei naţionale a Angliei ar deveni al 27-lea membru din “100 Club”, iar singurul care de-a lungul timpului a reuşit această performanţă în mai puţine meciuri a fost legendarul Alan Shearer, autor a 100 de goluri după primele 124 de apariţii la nivelul Premier League. Chiar daca nu va marca de două ori pe St. Mary’s Stadium, Harry Kane va mai avea alte ocazii de a-l depăşi pe argentinianul Sergio Aguero, care a avut nevoie de 147 de partide pentru a atinge această bornă în tricoul lui Manchester City.

Harry Kane şi-a dus de asemenea totalul la 20 de goluri marcate în actuala ediţie de Premier League prin reuşitele contra celor de la Everton, o performanţă realizată în doar 22 de apariţii. Doar doi jucători au atins borna de 20 de goluri în campionat după mai puţine etape: Luis Suarez avea nevoie de doar 15 prezenţe pentru Liverpool în stagiunea 2013/14, iar Kevin Phillips înscria 20 de goluri la capătul primelor 21 de runde din sezonul 1999/00, pentru Sunderland.