Harry Kane discută despre contractul cu Tottenham şi viitorul său în Premier League

Atacantul englez al celor de la Tottenham, Harry Kane, discută despre viitorul său în Premier League alături de gruparea londoneză

Harry Kane, Tottenham
9 ianuarie 2018

Atacantul englez al celor de la Tottenham, Harry Kane, a declarat că este fericit să continue alături de gruparea londoneză, însă a precizat că se aşteaptă ca Spurs să înceapă să lupte cu şanse reale pentru trofee şi să câştige competiţii. În acelaşi timp, prolificul vârf englez a negat că ar fi început discuţiile cu oficialii clubului pentru o posibilă prelungire a actualului său contract, care este valabil până la finalul stagiunii 2022.

Speculaţii în ceea ce priveşte viitorul lui Harry Kane la Tottenham au început să apară din ce în ce mai intens odată cu declaraţia recentă a antrenorului Mauricio Pochettino, care a recunoscut că internaţionalul englez nu poate fi forţat să rămână în cazul în care doreşte să părăsească echipa la care a crescut în fotbalul englez. La finalul meciului de FA Cup, câştigat de Tottenham contra celor de la AFC Wimbledon cu scorul de 3-0, graţie inclusiv a două goluri marcate de Harry Kane, jucătorul a fost întrebat de ce ar fi nevoie pentru a-l convinge să rămână alături de echipă: “Eu am spus în repetate rânduri, doar să progresăm, să devenim mai buni. Vrem să începem să câştigăm trofee, acesta este obiectivul. Atât timp cât clubul va reuşi să facă acest lucru, eu sunt fericit aici.”

Având în vedere transferul recent al lui Philippe Coutinho de la Liverpool la Barcelona, Mauricio Pochettino a fost întrebat dacă Harry Kane ar putea reprezenta excepţia, prin decizia de a nu pleca la una dintre echipele considerate de top ale Europei: “Jucătorii trebuie să aleagă să rămână aici, nu poţi să opreşti un jucător cu forţa.” – a replicat tehnicianul lui Spurs. Atacantul englez a fost apoi întrebat despre posibilitatea ca jucătorii să îşi stabilească viitorul: “Dacă un jucător îşi doreşte să plece, atunci de ce să îl împiedici? Nu este productiv să rămână la club, deoarece nu îşi va dori să evolueze fiecare meci, nu va fi complet implicat şi nu va juca cu pasiune şi determinare.” – a explicat atacantul în vârstă de 24 de ani, aflat momentan pe primul loc al clasamentului golgheterilor Premier League, cu 18 goluri marcate în actualul campionat.

Conform unor informaţii, Tottenham pregăteşte un nou contract pentru Harry Kane, cu un salariu de aproximativ 200.000 de lire pe săptămână, deşi jucătorul a precizat că momentan nu i s-a adus la cunoştinţă o astfel de situaţie: “Nu, eu nu ştiu nimic legat de lucru acesta.”

În final, Harry Kane a recunoscut faptul că pentru Tottenham există şanse infime de a mai recupera distanţă faţă de liderul clasamentului Premier League, Manchester City, astfel că FA Cup rămâne la modul realist varianta cea mai accesibilă către câştigarea unui trofeu în actualul sezon: “Ne dorim să obţinem o performanţă importantă prin câştigarea unui trofeu, iar FA Cup este competiţia către care privim în acest sens.” – a concluzionat Harry Kane, citat de presa britanică.