Henrikh Mkhitaryan, impresionat de calităţile tehnice ale lui Mesut Ozil

Mijlocaşul ofensiv Henrikh Mkhitaryan consideră că Mesut Ozil, colegul său de la Arsenal, este cel mai bun playmaker din lume

Mesut Ozil, Arsenal
14 februarie 2018

Henrikh Mkhitaryan a lăudat calităţile tehnice ale lui Mesut Ozil, precizând despre noul coleg al său de la Arsenal că este cel mai bun playmaker din lume. Mesut Ozil şi Henrikh Mkhitaryan au fost responsabili de sarcinile creative ale lui Arsenal, odată cu transferul talentatului mijlocaş ofensiv armean de la Manchester United, în cadrul unei mutări prin care Alexis Sanchez a ajuns pe Old Trafford. Internaţionalul armean a avut parte de un debut impresionant în tricoul grupării londoneze, cu trei pase de gol în succesul consemnat de Arsenal, scor 5-1 contra celor de la Everton, pe stadionul Emirates, deşi apoi nu a putut repeta evoluţia pozitivă în derby-ul cu Tottenham, pierdut de oamenii lui Arsene Wenger cu scorul de 1-0 pe arena Wembley din capitala Angliei.

În ciuda debutului pozitiv la Arsenal, Henrikh Mkhitaryan afirmă că Mesut Ozil rămâne principala sursa de inspiraţie din jocul echipei: “Toată lumea ştie că Mesut este un jucător cu calităţi tehnice excepţionale, viziune, este cel mai bun playmaker din lume. Pentru mine reprezintă un motiv de bucurie şi încântare să am posibilitatea de a evolua alături de el, deoarece are o capacitate extraordinară de a citi şi de a înţelege jocul, o tehnică incredibilă, calităţi care îl fac cel mai bun pe postul său.” – a explicat Henrikh Mkhitaryan.

Pierre-Emerick Aubameyang este un alt jucător de renume adus de Arsenal în această iarnă, ceea ce a făcut ca internaţionalul gabonez să redevină coechipier cu Henrikh Mkhitaryan, după perioada petrecută de cei doi la Borussia Dortmund. Iar evoluţia celor doi în partida cu Everton sugerează faptul că în curând Mkhitaryan şi Pierre-Emerick Aubameyang vor alcătui un parteneriat letal, precum se întâmpla în Bundesliga: “Nu am avut foarte mult timp la dispoziţie pentru a ne antrena împreună, înainte de meciul cu Everton. A ajuns destul de târziu şi nu a efectuat decât două antrenamente, iar două zile nu au fost nici pe departe de ajuns pentru a ne aminti toate lucrurile pe care le făceam împreună, dar totul a decurs bine. Mă bucur foarte mult că avem ocazia de a juca din nou împreună, îl cunosc foarte bine, este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei şi unul dintre cei mai buni coechipieri pe care i-am avut. Toţi fanii lui Arsenal cred că de asemenea se bucură de venirea lui.” – a concluzionat Henrikh Mkhitaryan, citat de presa britanică.

Aflată doar pe locul al şaselea în clasamentul Premier League, Arsenal va avea nevoie de un succes în UEFA Europa League pentru a-şi asigura participarea în viitoarea ediţie de Champions League. Primul adversar al oamenilor lui Arsene Wenger în faza eliminatorie a competiţiei va fi formaţia suedeză Östersunds FK.