Henrikh Mkhitaryan, pregătit pentru debutul la Arsenal

Mijlocaşul ofensiv Henrikh Mkhitaryan ar putea debuta pentru Arsenal în meciul de Premier League programat pe Liberty Stadium cu Swansea City

Henrikh Mkhitaryan, Arsenal
30 ianuarie 2018

Arsenal va avea foarte mare nevoie să obţină toate cele trei puncte din meciul programat a se disputa în această seară pe Liberty Stadium, contra celor de la Swansea City, într-o partidă care ar putea reprezenta debutul lui Henrikh Mkhitaryan în tricoul “Tunarilor”. Echipa pregătită de Arsene Wenger a obţinut un singur succes de-a lungul ultimelor patru etape de campionat şi a ajuns pe poziţia a şasea în clasamentul Premier League, la cinci puncte distanţă de ultimul loc care permite participarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League, astfel că Arsenal nu îşi mai permite niciun pas fals în partida cu Swansea City, un adversar net inferior din punct de vedere valoric, însă aflat în plină luptă pentru evitarea retrogradării.

În tentativa de a se impune pe Liberty Stadium, tehnicianul francez Arsene Wenger se va putea baza şi pe Henrikh Mkhitaryan, mijlocaşul ofensiv armean recent adus de la Manchester United, într-o afacere care a ţinut prim planul titlurilor de presă datorită mutării lui Alexis Sanchez pe Old Trafford. Jucătorul în vârstă de 29 de ani s-a arătat pregătit de prima sa apariţie pentru gruparea londoneză şi a părut să trimită o “săgeată” către fostul său tehnician, Jose Mourinho, ca urmare a stilului de joc mai puţin spectaculos şi mai degrabă pragmatic preferat de către managerul lui Manchester United. Întrebat dacă încrederea primită din partea antrenorului reprezintă unul dintre motivele deciziei sale de a veni pe Emiretes, Henrikh Mkhitaryan a explicat: “Desigur, respectivul şi încrederea antrenorului sunt foarte importate. Ştiu că este un antrenor extrem de exigent.” – a declarat mijlocaşul ofensiv armean, citat de Arsenal Player.

“Prezenţa lui Arsene Wenger este unul dintre motivele care m-au determinat să aleg pe Arsenal, deoarece toată lumea ştie că este un tehnician extraordinar. Îl cunosc de multe vreme şi nu a fost deloc o decizie dificilă, cea de a veni la Arsenal, deoarece cred că maniera de joc a echipei reprezintă un vis pentru orice fotbalist care îşi doreşte să joace într-o manieră ofensivă.” – a concluzionat Henrikh Mkhitaryan, referindu-se foarte probabil inclusiv la motivele care au dus la minutele puţine primite din partea lui Jose Mourinho la Manchester United.

După confruntarea împotriva celor de la Swansea City, Arsenal va avea de abordat o serie de meciuri extrem de dificile la nivelul Premier League, urmând a înfrunta pe Everton, Tottenham şi Manchester City.