Huddersfield, fără gol marcat cu Liverpool de 45 de ani

Cele mai importante statistici înainte de meciul pe care Liverpool îl va disputa pe teren propriu cu Huddersfield, în etapa a zecea din Premier League

Liverpool a câştigat un singur meci din ultimele cinci etape
27 octombrie 2017

Liverpool a reuşit să obţină o singură victorie din ultimele cinci etape de campionat, iar runda anterioară a consemnat un eşec categoric pe stadionul Wembley din capitala Angliei, scor 4-1 contra celor de la Tottenham. Gruparea de pe Anfield traversează astfel o perioadă mai puţin pozitivă, din cauza căreia a ajuns în zona de mijloc a clasamentului Premier League, iar oamenii lui Jurgen Klopp vor avea acum foarte mare nevoie de un succes în etapa a zecea a campionatului, împotriva lui Huddersfield. Deşi formaţia nou promovată nu ar trebui să reprezinte un obstacol dificil pentru Liverpool, antrenorul Jurgen Klopp nu va trece cu vederea faptul că Huddersfield a reuşit o mare surpriză în runda precedentă, când s-a impus pe propria arenă în faţa celor de la Manchester United.

În aşteptarea confruntării de pe stadionul Anfield, iată câteva dintre cele mai importante statistici referitoare la istoricul partidelor directe anterioare, precum şi parcursul recent al lui Liverpool, respectiv Huddersfield:

– partida de sâmbătă va fi prima între cele două formaţii după 18 ani.

– Liverpool nu a mai primit gol într-un meci cu Huddersfield de 45 de ani şi nu a mai fost învinsă de adversara sa din 1959.

– ultimul meci direct dintre cele două echipe a avut loc în 1999, în Cupa Angliei (FA Cup). Golurile marcate de Titi Camara şi Dominic Matteo au adus victoria pentru Liverpool şi calificarea în faza următoare a competiţiei.

– după eşecul suferit duminica trecută contra celor de la Tottenham, Liverpool a ajuns la 1000 de goluri primite de-a lungul timpului în Premier League.

– dintre toate echipele aflate în partea superioară a clasamentului, Liverpool este a doua cu cea mai slabă defensivă (16 goluri primite).

– oamenii lui Jurgen Klopp au de asemenea cel mai slab golaveraj în ceea ce priveşte formaţiile din prima jumătate a ierarhiei Premier League, la egalitate cu Watford.

– Liverpool a marcat 14 goluri în actuala ediţie de Premier League, ceea ce reprezintă o medie de 1,55 goluri pe meci.

– Huddersfield este echipa din Premier League care a primit cele mai multe cartonaşe galbene până acum, 21.

– Huddersfield a încasat zece goluri în actualul campionat, ceea ce reprezintă o medie de 1,11 goluri primite pe meci.

– echipa antrenată de David Wagner nu a mai câştigat un meci de Premier League în deplasare din prima etapă a sezonului, când s-a impus pe arena Selhurst Park din Londra, scor 3-0 contra celor de la Crystal Palace.

– doar trei jucători au marcat pentru Huddersfield în campionat până acum (Aaron Mooy, Lucian Depoitre şi Steve Mounie), însă cei trei au fiecare câte două goluri înscrise.

– niciun jucător englez nu a marcat pentru Huddersfield în Premier League.