Ilkay Gundogan, pregătit să continue alături de Manchester City

După un prim an dificil la Manchester City ca urmare a accidentărilor, Ilkay Gundogan s-a impus în echipa lui Pep Guardiola de-a lungul actualului sezon

Ilkay Gundogan, Manchester City
20 martie 2018

Mijlocaşul german al celor de la Manchester City, Ilkay Gundogan, a recunoscut că se simte foarte bine la clubul de pe Etihad Stadium şi a precizat faptul că îşi doreşte să continue să lucreze alături de antrenorul spaniol Pep Guardiola. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a adunat 22 de apariţii la nivelul campionatului de-a lungul actualului sezon, după ce primul său an la Manchester City a fost caracterizat de o serie de probleme medicale repetate, din cauza cărora fostul mijlocaş al celor de la Borussia Dortmund nu a avut posibilitatea de a evolua constant şi de a se impune în echipa lui Pep Guardiola.

Însă lucrurile au decurs mult mai bine în stagiunea 2017/2018, iar Ilkay Gundogan a avut o contribuţie semnificativă la succesul lui Manchester United, care şi-a trecut deja în palmares un trofeu prin câştigarea Cupei Ligii Angliei şi este foarte aproape de titlul de campioană, aflându-se pe primul loc în clasamentul Premier League, cu un avantaj liniştitor în faţa rivalei locale, Manchester United. Intervievat de postul german RTL, mijlocaşul lui Manchester City a atribuit principalul merit pentru evoluţiile şi rezultatele echipei din actualul sezon deciziilor tactice luate de Pep Guardiola: “Din punct de vedere sportiv lucrurile merg foarte bine, atât la nivel de echipă, cât şi pentru mine personal.” – a recunoscut mijlocaşul german – “Nu aş putea fi mai fericit. Pep Guardiola este cel mai bun antrenor din lume în ceea ce priveşte tactica şi maniera în care pregăteşte meciurile. Când intrăm pe teren şi vedem ce rezultă din tactica antrenorului, este un lucru cu adevărat impresionant. Modalitatea în care vedem fotbalul este una similară, el a evoluat pe o poziţie asemănătoare cu a mea şi pune foarte mare accent pe contribuţia mijlocaşilor. Sunt extrem de mulţumit de modul în care decurg lucrurile şi îmi doresc să pot continua la fel şi în următoarele sezoane.” – a explicat mijlocaşul german, citat de RTL.

Ilkay Gundogan a fost primul jucător adus de Pep Guardiola, după ce tehnicianul spaniol a semnat cu Manchester City în iunie 2016. Gundogan a adunat în total 32 de prezenţe la nivelul Premier League, nouă în cupele interne şi şapte în UEFA Champions League, reuşind să înscrie şapte goluri în toate competiţiile.