Interviu Marc Crosas: „Am ramas doar un fan al Barçei”

Marc Crosas a acordat un interviu cotidianului Sport in care vorbeste despre adaptarea la Celtic Glasgow si despre cum percepe el Barcelona

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
6 februarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Fostul jucator al Barcelonei Marc Crosas a acordat un interviu cotidianului Sport in care vorbeste despre adaptarea la noua sa echipa (Celtic Glasgow) si despre cum percepe el Barça, echipa care, conform unei clauze, il poate rascumpara in anul 2010.

SPORT: Cum te-ai adaptat la noul club?
Marc Crosas: Intotdeauna este greu cand incepi intr-un loc nou, dar m-am adaptat bine la vestiar. Cel mai greu a fost cand am venit aici in august, dupa ce fusesem cu Barça in caldura din Statele Unite. Aici ploua si era groaznic. Apoi m-am accidentat, dar acum mi-am revenit si cred ca voi avea mai multe sanse sa joc.

Cum se vede Barcelona din strainatate?
Marc Crosas: In interiorul echipei se vorbeste destul de mult despre forma Barcelonei. Adevarul este ca se vede o diferenta foarte clasa intre ce aud acum si ce auzeam anul trecut, cand eram la Lyon. Atunci colegii ma intrebau cum este posibil ca lucrurile sa mearga chiar atat de rau la un club de talia Barcelonei.

Si anul acesta?
Marc Crosas: Total opus, lumea este entuziasmata de Barça, urmareste meciurile in fiecare weekend si apreciaza forma echipei.

Te deranjeaza ca oamenii te pot vedea ca un fel de „ambasador” al Barçei?
Marc Crosas: Eu nu ma vad in acest mod, dar pentru unii probabil ca asa stau lucrurile pentru simplul fapt ca vin de la Barcelona. Pentru mine insa este clar ca sunt un fost jucator al Barcelonei si ca timpul meu la acel club s-a incheiat. Urmaresc echipa, dar doar ca un simplu fan si nimic mai mult.

Ai lucrat cu Pep Guardiola la Barcelona B in presezon. Erai printre aceia care credeau ca el ar putea antrena prima echipa?
Marc Crosas: Eram convins – datorita felului sau de a munci si a motivatiei – ca nimeni nu ar fi mai apt sa antreneze Barcelona. Acum demonstreaza, chiar daca unii credeau contrariul, ca este cel mai bun om pentru acest post. Sper ca lucrurile vor continua sa mearga bine pentru el.

Esti invidios pe cei care au ramas si care acum joaca pentru Barça?
Marc Crosas: Este o invidie constructiva. Uitandu-ma la momentul prin care trec, ma simt foarte mandru si fericit ca fan, mai ales ca multi dintre cei din lot sunt prietenii mei.

Unul din ei este Bojan. Anul acesta are de-a face cu mai multa critica si joaca mai putin. I-ai recomandta sa iti urmeze exemplul?
Marc Crosas: Carierele noastre sunt foarte diferite. El a avut sansa primei echipe inca de la inceput. La varsta lui, poate a avut chiar prea multe responsabilitati anul trecut. El a trecut prin momente mai grele, dar anul trecut a demonstrat ca poate fi de real ajutor atunci cand lucrurile nu merg foarte bine la echipa.

Urmatorul adversar al Barçei in Liga Campionilor este Olympique Lyon, un club pe care il cunosti bine pentru ca ai jucat acolo anul trecut. Crezi ca Barça a avut noroc la tragerea la sorti sau lumea ia prea mult in gluma acest adversar?
Marc Crosas: Teoretic, pare cel mai usor adversar pe care Barça il putea intalni daca tinem cont pe modul in care joaca ambele echipe. Dar nu va fi deloc usor.

Benzema este cel mai periculos jucator?
Marc Crosas: Sunt mereu intrebat de el si intr-adevar este un jucator foarte bun si arata asta meci de meci, inscriind si fiind decisiv. Dar mai sunt si altii.

Care dintre jucatorii lui Lyon sunt, in opinia ta, cei mai decisivi?
Marc Crosas: Juninho este unul dintre ei. Au de asemenea jucatori foarte buni la mijloc, precum Jeremy Toulalan sau Kim Kallstrom. De aceea nu trebuie sa se concentreze doar asupra lui Benzema.

Crezi ca Benzema s-ar potrivi bine campionatului spaniol?
Marc Crosas: Da, cred ca da. Chiar daca nivelul campionatului francez nu este la fel de ridicat ca in Spania, el a demonstrat in Liga Campionilor ca este un jucator foarte bun si cred ca este pregatit sa evolueze la orice echipa.


2 comentarii

PierrotClown
9 mai 2009
daca va juca bine la celtic barcelona nu va lasa sa-i scape un jucator bun. Daca nu atunci va ramane asa cum spune si el un simplu fan
Taker
9 mai 2009
Probabil ca da!app cati ani are