Interviu Xavi după Napoli – Barcelona 2-4: „Cel mai bun meci al sezonului?”

Xavi a acordat un interviu pentru cotidianul AS după meciul câștigat de FC Barcelona cu Napoli în returul șaisprezecimilor Europa League 2021-2022.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
26 februarie 2022
Xavi Hernandez, FC Barcelona
Xavi Hernandez, FC Barcelona

Xavi a acordat un interviu pentru cotidianul AS după meciul câștigat de FC Barcelona cu Napoli în returul șaisprezecimilor Europa League 2021-2022.

A fost cel mai bun meci al sezonului?
Suntem pe drumul cel bun, ne-am îmbunătățit citirea jocului și evoluția. Foarte bine la presiunea înaltă, la recuperarea balonului, la folosirea spațiilor. Am făcut lucrurile foate bine. Am reușit să marcăm un gol după o serie de 40 de pase. Am știut să respirăm și am evitat să suferim. Nu am câștigat însă nimic, a fost doar un meci mare, însă ne dă speranță că putem juca un fotbal de nivel înalt. Trebuie să rămânem modești, dar avem motive să fim încrezători.

Poate această victorie să termine complexul în cupele europene?
Ne dă moral și încredere, dar trebuie să continuăm să muncim cu modestie. Mi-a plăcut faptul că am dominat tot meciul, de la început până la sfârșit, ceea ce până acum nu reușiserăm să facem. Este o victorie contra unui adversar de Champions League care luptă pentru titlu în Italia. O victorie foarte importantă.

Mulțumit de faptul că acum criticile la adresa jucătorilor s-au transformat în laude?
Veteranii au evoluat exemplar, iar tinerii sunt profesioniști. Randamentul în ansamblu a fost foarte bun, i-am văzut suferind după alte meciuri iar acum îi văd fericiți.

Este Barcelona favorită la câștigarea trofeului?
Este exagerat să se spună că nu sunt echipe în Europa League la nivelul nostru. Trebuie să muncim cu modestie, sacrificiu și solidaritate. Dar este evident că vrem să ajungem departe și să câștigăm trofeul.

Impresii despre Frenkie [de Jong]?
Este un tip autoexigent, foarte critic cu sine însuși. Înțelege ce ne dorim de la el, să creeze superioritate, să coordoneze jocul, să ajungă în zona careului advers, să găsească omul liber. Nu înțelegea rolul pe care i l-am atribuit, dar acum îl văd înțelegându-l.

Simți că Barcelona își recâștigă respectul?
Am spus de la început că Barcelona va reveni. Până acum ne-a lipsit fiabilitate în joc, dar astăzi lucrurile au mers bine. Rivalii ne vor studia mai mult.

De ce ești cel mai mândru după acest meci?
De faptul că jucătorii încep să înțeleagă stilul de joc pe care mi-l doresc. Sunt foarte mândru de toți jucătorii, pentru că i-am văzut simțindu-se bine pe teren. Sunt sigur că și fanii au apreciat acest lucru.