Jamie Vardy va continua să fie principalul executant de penalty-uri la Leicester

Atacantul englez Jamie Vardy a ratat primul penalty decisiv pentru Leicester City, în meciul de campionat pierdut pe teren propriu cu Liverpool

Jamie Vardy, Leicester City
25 septembrie 2017

Jamie Vardy a ratat în etapa de campionat din weekend primul penalty decisiv pentru Leicester City de-a lungul carierei sale în Premier League alături de clubul de pe King Power Stadium. Este doar al doilea penalty irosit de atacantul englez în ultimii trei ani, însă cel precedent, ratat pe 7 mai 2016 contra celor de la Everton, nu s-a dovedit decisiv având în vedere succesul lui Leicester City, care s-a impus cu scorul de 3-1.

Sapte penalty-uri transformate dintr-un total de nouă a devenit astfel statistica lui Jamie Vardy în meciurile oficiale din toate competiţiile, după ce atacantul englez nu a reuşit să transforme lovitura de la 11 metri din meciul cu Liverpool, care ar fi putut completa o revenire spectaculoasă şi ar fi putut astfel aduce un punct important pentru fosta campioana a Angliei. Condusă cu 2-0, respectiv 3-1 pe propria arenă în duelul cu Liverpool, Leicester City a revenit în joc printr-un gol marcat chiar de Jamie Vardy, iar ocazia de a restabilii egalitatea pe tabelă s-a prezentat cu 17 minute înainte de finalul partidei de sâmbătă, când centralul Anthony Taylor a acordat o lovitură de pedeapsă în favoarea gazdelor.

Totuşi, portarul Simon Mignolet a anticipat corect faptul că Jamie Vardy va alege să execute mai degrabă în forţă decât plasat şi a reuşit să menţină avantajul echipei sale, care în cele din urmă avea să obţină toate cele trei puncte din meciul de pe King Power Stadium. Întrebat dacă se simte pregătit să execute din nou un penalty, la următoarea astfel de fază pentru cei de la Leicester City, Jamie Vardy a confirmat că nu intenţionează să renunţe la statutul de principal executat al loviturilor de la 11 metri: “Nu mă voi da la o parte, voi acolo pregătit să execut şi data viitoare. Îmi pare cu atât mai rău cu cât am vrut la un moment dat să trimit în partea opusă, dar îmi spun de fiecare dată să nu mă răzgândesc, aşadar cu atat mai rău pentru mine. Din păcate de această dată a ieşit asa. Regret că ne-a costat un punct şi îmi asum responsabilitatea acestui rezultat. Eu am fost cel care a dorit să execute, eu am ratat, este o situaţie pe care mi-o asum, însă o situaţie din care voi învăţa pe viitor şi voi fi din nou acolo pregătit să execut şi data viitoare.” – a declarat Jamie Vardy după eşecul suferit de Leicester City cu Liverpool, scor 3-2.