Joel Matip recunoaşte superioritatea lui Tottenham în meciul cu Liverpool

Joel Matip a analizat eşecul suferit de Liverpool în etapa a noua din Premier League, scor 4-1 contra celor de la Tottenham

Joel Matip, Liverpool
23 octombrie 2017

Fundaşul în vârstă de 26 de ani al celor de la Liverpool, Joel Matip, a recunoscut faptul că Tottenham a fost echipa mai bună şi a meritat să se impună în duelul care a avut loc dumincă seara pe Wembley Stadium din Londra, contând pentru etapa cu numărul nouă din Premier League. Echipa pregătită de Jurgen Klopp a fost învinsă cu scorul de 4-1 ca urmare a unei duble semnate de Harry Kane, precum şi a golurilor marcate de Heung-Min Son, respectiv Dele Alli, care au făcut ca reuşita lui Mohamed Salah să reprezinte un simplu gol de consolare pentru Liverpool.

Fostul internaţional camerunez, care a făcut parte din linia defensivă a lui Liverpool în duelul cu echipa lui Mauricio Pochettino, a recunoscut că forţa ofensivă a lui Tottenham i-a pus în foarte mare dificultate, iar erorile din apărarea “cormoranilor” trebuie îndreptate cât mai rapid, pentru a putea spera cu adevărat la o performanţă importantă în acest sezon: “Spurs a fost echipa mai bună. Noi am revenit în meci doar pentru o scurtă perioadă de timp, iar acest lucru este mult prea puţin în faţa unui adversar de nivelul lui Tottenham.” – a explicat Joel Matip, citat de presa britanică – “Le-am oferit oportunităţi de a profita. Nu este ca şi cum ei au construit faze perfecte, însă noi am fost naivi şi le-am pus pe tavă ocaziile. Trebuie să eliminăm aceste greşeli.” – a adăugat fostul fundaş al celor de la Schalke 04.

“Vom încerca să răspundem cât mai repede, încă de la următorul meci. Nu are sens să ne gândim în acest moment la perspectivele luptei pentru câştigarea titlului, trebuie doar să ne concentrăm pe eliminarea greşelilor din jocul nostru şi pe meciurile din următoarele săptămâni.” – a concluzionat Joel Matip, care a recunoscut că îşi asumă parţial vina pentru aspectul defensivei lui Liverpool, depăşită complet de eficienţa şi calităţile compartimentului ofensiv al lui Tottenham. Lipsa de siguranţă a apărării lui Liverpool nu reprezintă un aspect nou, fiind principala problemă cu care tehnicianul Jurgen Klopp s-a confruntat încă de la începutul sezonului. Fostul antrenor al celor de la Borussia Dortmund a declarat că responsabilitatea pentru problemele din defensivă îi aparţine:

“Este vina mea. Nu antrenez genul de defensivă pentru prima aruncare de la margine…al doilea gol, am ratat mingea, iar viteza lui Son a făcut diferenţa, dar i-am făcut misiunea foarte simplă. Nu este o problemă de încredere, ci doar una de concentrare şi de a fi 100% atent în fiecare moment. Pentru noi a fost o zi mediocră din acest punct de vedere.” – a concluzionat Jurgen Klopp.