Jose Mourinho aproape de a egala recordul stabilit de Manchester United cu Sir Alex Ferguson

Jose Mourinho poate depăşi recordul de invincibilitate pe teren propriu stabilit de Sir Alex Ferguson cu Manchester United

Jose Mourinho, Manchester United
19 septembrie 2017

Antrenorul portughez al celor de la Manchester United, Jose Mourinho, este pe cale să egaleze unul dintre numeroasele recorduri stabilite de legendarul manager al “Diavililor”, Sir Alex Ferguson. Prin succesul obţinut în ultima etapă de Premier League, scor 4-0 pe Old Trafford contra celor de la Everton, Manchester United a ajuns la cel de-al 32-lea meci consecutiv pe teren propriu fără înfrângere în toate competiţiile.

Sir Alex Ferguson a condus pe Manchester United către o performanţă notabilă, 37 de partide consecutive fără eşec pe Old Trafford, ceea ce înseamnă că Jose Mourinho va mai avea nevoie de alte şase rezultate utile pe propria arenă pentru a depăşi recordul ilustrului său predecesor. Seria pozitivă sub comanda lui Sir Alex Ferguson s-a oprit pe 23 octombrie 2011, când Manchester United suferea o înfrângere dureroasă în faţa propriilor fani, chiar în faţa rivalei locale Manchester City, cu scorul de 6-1.

Manchester United va evolua împotriva celor de la Burton Albion miercuri seara, într-un meci contând pentru Cupa Angliei şi are astfel mari şanse de a ajunge la 33 de partide fără eşec pe arena Old Trafford. Următorul eveniment programat a se disputa pe teren propriu pare de asemenea a reprezenta o misiune facilă pentru oamenii lui Jose Mourinho, care în etapa viitoare de Premier League vor înfrunta pe Crystal Palace, însă luna octombrie se anunţa a fi mai dificilă pentru “Diavoli”: Tottenham va face deplasarea pe Old Trafford în data de 28 pentru confruntarea din campionat, urmând ca Benfica, echipa campioană a Portugaliei, să înfrunte pe Manchester United trei zile mai târziu, în runda a patra din UEFA Champions League. Lunea noiembrie propune alte două partide accesibile pentru Manchester United, contra celor de la Newcastle United, respectiv Brighton astfel că antrenorul portughez Jose Mourinho poate fi încrezător în posibilitatea de a egala şi depăşi recordul stabilit de Sir Alex Ferguson.

Manchester United a avut parte de un debut de sezon excelent şi se afla momentan în fruntea clasamentului din Premier League, la egalitate de puncte cu Manchester City, ambele reuşind să obţină patru victorii şi un rezultat de egalitate din primele cinci etape de campionat.