Jose Mourinho, convins că nu îşi va încheia cariera la Manchester United

Tehnicianul portughez al lui Manchester United, Jose Mourinho, a confirmat faptul că nu îşi va încheia cariera de antrenor la clubul de pe Old Trafford

Jose Mourinho, Manchester United
16 octombrie 2017

Jose Mourinho a recunoscut faptul că nu intenţionează să îşi încheie cariera de antrenor la Manchester United precum legendarul manager al “Diavolilor”, Sir Alex Ferguson, şi nu a infirmat posibilitatea ca într-o zi să ajungă pe banca tehnică a celor de la Paris Saint-Germain. Tehnicianul portughez a fost asupra criticat de presa britanică după abordarea defensivă pe care Manchester United a avut-o în duelul cu rivala Liverpool, care a avut loc sâmbătă după amiaza pe Anfield. Formaţia de pe Old Trafford şi-a creat o singură mare ocazie de gol pe durata meciului şi a părut mulţumită cu rezultatul de egalitate, ceea ce i-a atras reacţii de nemulţumire din partea presei şi a unei părţi a fanilor.

După ce în stagiunea anterioară a reuşit să câştige UEFA Europa League şi Cupa Ligii Angliei, Jose Mourinho are acum ca obiectiv principal titlul în Premier League, însă la capătul remizei cu Liverpool, Manchester United a rămas la două puncte în spatele rivalei locale Manchester City. Tehnicianul portughez în vârstă de 54 de ani a recunoscut sezonul trecut că viaţa lui la Manchester este un “dezastru”, deoarece locuieşte la un hotel din centrul oraşului, iar fostul antrenor al lui Real Madrid şi Chelsea a confirmat că nu intenţionează să rămână foarte mult la clubul de pe Old Trafford, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei franceze de la “Telefoot”:

“Singurul lucru pe care îl pot spune este că sunt încă un antrenor cu preocupări, cu ambiţii şi cu dorinţa de a face lucruri noi. Şi nu cred…de fapt sunt singur că nu îmi voi încheia cariera aici.” Întrebat dacă se referă la Manchester United, Jose Mourinho a răspuns concis: “Da.”

Tehnicianul portughez a fost apoi rugat să comenteze posibilitatea ca într-o zi să ajungă pe banca tehnică a celor de la Paris Saint-Germain, iar Mourinho a evitat un răspuns direct, dar a precizat că fiul său a devenit un fan al grupării franceze: “Zilele trecute, fiul meu, care locuieşte la Londra, a mers la Paris, nu la Manchester, pentru a urmări meciul. Deoarece momentan la Paris există ceva special. Magie, calitate, tinereţe, este un lucru fantastic.” – a declarat antrenorul portughez, citat de publicaţia franceză “Telefoot”.

Jose Mourinho nu a petrecut niciodată mai mult de patru ani pe banca tehnică a aceleiaşi echipe. Şapte formaţii a pregătit până acum tehnicianul portughez (Benfica, Uniao de Leiria, FC Porto, Chelsea, Inter Milan, Real Madrid şi Manchester United), însă nu a avut posibilitatea de a lucra în Franţa, după perioadele încununate de succes în Portugalia, Anglia, Italia şi Spania, astfel că este de presupus că prezenţa în Ligue 1 ar putea reprezenta un obiectiv de viitor. Jose Mourinho a semnat un contract pe trei ani cu Manchester United şi este de aşteptat ca în următoarele luni oficialii clubului de pe Old Trafford să înceapă negocierile pentru prelungirea contractului său.