Jose Mourinho explică înfrângerea lui Manchester United cu Tottenham

Antrenorul lui Manchester United, Jose Mourinho, a analizat eşecul suferit de echipa sa în meciul de Premier League cu Tottenham

Jose Mourinho, Manchester United
1 februarie 2018

Antrenorul portughez al celor de la Manchester United, Jose Mourinho, a lăudat evoluţia lui Alexis Sanchez în meciul pe care “Diavolii” l-au pierdut pe terenul lui Tottenham, însă a considerat că atacantul recent transferat de United nu a fost ajutat de maniera în care duelul cu Spurs s-a desfăşurat. Un gol marcat de Christian Eriksen după doar 11 secunde de joc şi un autogol al lui Phil Jones au conturat succesul oamenilor lui Mauricio Pochettino în cel mai interesant meci al etapei intermediare din Premier League, disputat miercuri seara pe arena Wembley.

Aflat la prima apariţie în campionat pentru Manchester United, Alexis Sanchez nu a avut impactul aşteptat, însă tehnicianul portughez s-a arătat mulţumit de nivelul de determinare şi implicare al fostului jucător al lui Arsenal: “A muncit mult, dar după cum s-a desfăşurat acest meci, nu a fost o situaţie care să îl favorizeze. În repriza a doua am încercat să îi ofer o poziţie mai aproape de [Romelu] Lukaku, dar apoi a simţit nevoia să coboare mult în zona de mijloc pentru a încerca să organizeze acţiunile noastre de atac. Însă a dat totul, a depus mult efort, iar pentru mine ca antrenor este un sentiment plăcut să ştiu că mă pot baza pe un jucător cu o astfel de atitudine.” – a explicat tehnicianul portughez, citat de presa britanică la finalul eşecului cu Tottenham.

Rezultatul negativ consemnat în duelul din capitala Angliei face ca Manchester United să pună capăt unei serii de opt etape consecutive fără înfrângere şi să piardă teren în clasamentul Premier League, ajungând acum la 15 puncte în spatele liderului Manchester City. “Diavolii” vor trebui de acum să se concentreze mai degrabă pe menţinerea poziţiei secunde, dintr-o bătălie extrem de echilibrată cu Liverpool, Chelsea şi Tottenham, însă Jose Mourinho a precizat că formaţia sa va continua să lupte, adăugând că avantajul lui Manchester City era unul imens chiar şi înainte de această etapă:

“Am pierdut. Dar în ceea ce priveşte titlul am spus de mai multe ori faptul că atunci când liderul ajunge la o anumită distanţă, este mult mai calm, liniştit, nu mai există presiune. Iar eu am fost de câteva ori în astfel de situaţii. Eşti conştient de faptul că adversarii tăi mai devreme sau mai târziu vor pierde şi ei câteva puncte, prin urmare te afli în control, aşadar da, noi a trebuit să luăm meci după meci şi să jucăm cu presiunea rezultatului. Este adevărat că pentru noi Premier League se încheie pe Old Trafford în ultimul meci, contra celor de la Watford în luna mai, dar ştiam deja că distanţa faţă de lider era considerabilă chiar şi înainte de această partidă. Acum noi, Chelsea, Spurs, Liverpool, Arsenal, cu toţii ne luptăm pentru poziţii.” – a concluzionat tehnicianul portughez al lui Manchester United, Jose Mourinho.