Jose Mourinho: “Manchester United nu sărbătoreşte locul al doilea”

Manchester United şi-a asigurat locul al doilea în Premier League după rezultatul de egalitate, scor 0-0, contra celor de la West Ham.

Jose Mourinho, Manchester United
11 mai 2018

Antrenorul portughez al lui Manchester United, Jose Mourinho, nu va sărbători locul al doilea în clasamentul Premier League, după ce echipa de pe Old Trafford şi-a asigurat această clasare la capătul rezultatului de egalitate înregistrat joi seara, pe London Stadium, contra celor de la West Ham United, scor 0-0.

Într-un meci fără o miză extrem de importantă având în vedere situaţia din ierarhia campionatului Angliei, cele două formaţii au fost protagonistele unui joc mai degrabă închis, fără un ritm intens şi multe ocazii de poartă, fundaşul Luke Shaw fiind cel mai aproape de a decide partida în prima repriză, printr-un şut respins în bară. Remiza consemnată în capitala Angliei aduce lui Manchester United un avantaj de patru puncte faţă de Liverpool, cu un singur meci rămas de disputat din actualul campionat, ceea ce înseamnă că formaţia antrenată de Jose Mourinho îşi va îmbunătăţi cu patru locuri clasarea din stagiunea anterioară, când tehnicianul portughez s-a aflat la primul său sezon pe banca tehnică a “Diavolilor”. Totuşi, Jose Mourinho nu poate fi în totalitate mulţumit de performanţa din acest an: “Nu voi sări de bucurie, nu este un lucru care să mă caracterizeze, nu am făcut lucrul acesta în trecut şi nu îl voi face nici la Manchester United. Clasarea pe unul dintre primele patru locuri era desigur importantă, pentru a obţine calificarea în UEFA Champions League, şi este mai bine să termini pe poziţia a doua decât pe a patra, la fel cum este mai bine să fii pe locul al doilea luni la rând, decât să pierzi la final această poziţie.” – a declarat tehnicianul portughez al grupării de pe Old Trafford, citat de independent.co.uk.

Totuşi, Jose Mourinho a adăugat: “Nu sărbătorim clasarea pe locul al doilea, dar suntem bucuroşi deoarece de câteva luni ne-am dat seama că este imposibil să câştigăm titlul, aşadar obiectivul a devenit poziţia a doua.” – a concluzionat fostul tehnician al celor de la Real Madrid şi Chelsea.

Manchester United va încheia actuala ediţie de Premier League prin meciul cu Watford, programat a se disputa duminică pe teren propriu. Oamenii lui Jose Mourinho se vor concentra apoi pe unica posibilitate de a câştiga un trofeu în acest sezon, reprezentată de partida cu Chelsea din finala FA Cup, care va avea loc în data de 19 mai, pe stadionul Wembley din capitala Angliei.