Jose Mourinho, mulţumit de contribuţia lui Romelu Lukaku

Antrenorul lui Manchester United, Jose Mourinho, nu s-a arătat preocupat de randamentul mai puţin eficient în faţa porţii al atacantului Romelu Lukaku

Romelu Lukaku, Jose Mourinho (Manchester United)
27 noiembrie 2017

Atacantul belgian Romelu Lukaku nu traversează cea mai bună perioadă din punctul de vedere al golurilor marcate, însă contribuţia pe care fostul vârf al celor de la Everton o are în jocul lui Manchester United compensează pentru cifrele mai puţin impresionante din ultima perioadă, conform tehnicianului portughez al “Diavolilor”, Jose Mourinho.

Romelu Lukaku, care a marcat 11 goluri de-a lungul primelor sale zece meciuri la Manchester United, a avut parte de o nouă evoluţie dezamăgitoare în meciul de sâmbătă, când echipa de pe Old Trafford a întâmpinat dificultăţi în duelul cu Brighton, reuşind în cele dn urmă să obţină toate cele trei puncte graţie unui succes la limită, scor 1-0. Atacantul în vârstă de 24 de ani a marcat o singură dată în ultimele zece partide, însă Jose Mourinho consideră că implicarea şi contribuţia sa nu se rezumă doar la numărul de goluri, ci mai ales la determinarea, efortul şi atitudinea demonstrate pe gazon:

“În ultimul minut de joc Lukaku se lupta şi alerga în apărare de parcă ar fi fost primul minut, aşadar cred că este vorba inclusiv de mentalitate.” – a declarat Jose Mourinho, întrebat despre forma recentă a atacantului belgian – “Modul în care Romelu a câştigat lovitura de colţ de la gol, modul în care Romelu a deposedat în poziţia de fundaş stânga, aceasta este mentalitatea pe care mi-o doresc. Unii jucători sunt capabili să ajungă până la limitele efortului, iar alţi jucători, chiar dacă au foarte mult talent, nu reuşesc să facă lucrul acesta. Aşadar pentru mine Romelu este fantastic. Nu a marcat, nu mă interesează.” – a explicat fostul antrenor al celor de la Real Madrid şi Chelsea.

Formaţia pregătită de Jose Mourinho se află momentan pe locul secund în clasamentul Premier League, la opt puncte în spatele rivalei locale Manchester City, care este neînvinsă după 13 etape de campionat. Următorul adeversar al lui Manchester United este Watford, într-un meci programat a se disputa marţi seara, pe Vicarage Road Stadium. Înainte de duelul din etapa intermediară de campionat, Jose Mourinho nu a uitat de partida din deplasare cu Watford jucată în campionatul anterior, când United a fost învinsă cu scorul de 3-1 după un meci cu probleme de arbitraj: “Împotriva lui Watford am fost foarte supărat de primul gol marcat de ei, venit după ce un jucător l-a băgat în spital pe (Anthony) Martial, iar arbitrul a trecut cu vederea respectivul moment, de aceea am fost foarte, foarte supărat.” – a adăugat tehnicianul portughez, care mai apoi a concluzionat: “Au o echipă alcătuită din jucători de calitate, care nu sunt obişnuiţi să se afle în zona de mijloc a clasamentului. Au un antrenor bun şi au progresat mult faţă de sezonul anterior.”