Juan Mata, dispus să îşi prelungească înţelegerea cu Manchester United

Mijlocaşul ofensiv Juan Mata speră să semneze un nou contract cu Manchester United şi să îşi continue astfel cariera la clubul de pe Old Trafford

Juan Mata, Manchester United
24 noiembrie 2017

Mijlocaşul ofensiv al celor de la Manchester United, Juan Mata, s-a arătat încântat de posibilitatea de a discuta termenii unui nou contract alături de clubul de pe Old Trafford, precizând faptul că intenţia sa este cea de a juca până la vârsta de 40 de ani. Actuala înţelegere a internaţionalului spaniol este valabilă până la finalul stagiunii 2017/2018, deşi contractul prevede o clauză adiţională prin care poate fi prelungit de către Manchester United pentru încă 12 luni.

Conducerea “Diavolilor” foarte probabil va alege să activeze respectiva clauză, însă există de asemenea posibilitatea ca un nou contract să îi fie propus jucătorului în vârstă de 29 de ani. Iar Juan Mata a recunscut faptul că este pregătit să discute despre un nou acord cu gruparea de pe Old Trafford, având intenţia de a repeta macar parţial performanţele şi realizările lui Ryan Giggs. Intervievat de ESPN, fostul mijlocaş ofensiv al celor de la Valencia a explicat: “De ce nu? Am 29 de ani, sper că voi putea juca în continuare mulţi ani de zile. Mi-aş dori să joc până la 40 de ani, precum Ryan Giggs, dar mai este mult până atunci, încă 11 ani. Sunt fericit aici, am posibilitatea de a evolua la un club imens, cu un sprijin imens din partea fanilor. M-am adaptat perfect la viaţa în acest oraş încă de la început, acum am ajuns în al patrulea an la Manchester. În fotbal nu poţi niciodată să ştii sigur ce îţi rezervă viitorul, dar mă simt bine aici şi impresia mea este că aş putea juca în continuare foarte mult timp.” – a precizat Juan Mata, citat de ESPN.

Deşi cariera sa de pe teren este departe de a se apropia de final, Juan Mata a recunoscut de asemenea că intenţionează să rămână în fotbal după ce se va retrage din activitatea de pe gazon. În calitate de câştigător al Campionatului Mondial şi al Campionatului European, realizări colaborate cu experienţele sale la echipe de top precum Valencia, Chelsea şi Manchester United, jucătorul consideră că are cunoştinţele necesare pentru a deveni un tehnician de succes: “Dacă m-aţi fi întrebat în urmă cu câţiva ani dacă intenţionez să devin un antrenor, aş fi spus nu. Cred că orice fotbalist, după o carieră de 20 de ani în care a jucat fotbal, îşi doreşte în primul rând să se relaxeze, îşi doreşte o pauză de un an sau doi pentru a face alte lucruri în viaţă şi a se bucura de hobbi-urile pe care le are. Însă acum, după ani de înţelegere a jocului, de înţelegere a aspectului tactic şi a comunicării cu alţi colegi, nu aş spune nu referitor la ideea de a antrena. Dar vom vedea ce va fi pe viitor.” – a concluzionat mijlocaşul ofensiv al celor de la Manchester United.