Juan Mata, neinteresat de un transfer în China

Mijlocaşul ofensiv al celor de la Manchester United, Juan Mata, a refuzat o ofertă extrem de avantajoasă financiar primită din China

Juan Mata, Manchester United
18 octombrie 2017

Mirajul unui salariu imens din partea bogaţilor patroni care deţin echipe în prima ligă a campionatului chinez poate fi atrăgător pentru mulţi dintre jucătorii de top ai Europei, însă nu şi pentru mijlocaşul ofensiv al celor de la Manchester United, Juan Mata, care nu intenţionează să părăsească Premier League prea curând pentru a face pasul în China, în ciuda posibilităţilor financiare chiar mai mari.

Jucători precum John Obi Mikel, Gervinho, Papiss Cisse, Axel Witsel, Graziano Pellè, Ricardo Carvalho, Jonathan Soriano, Mario Suárez, Ezequiel Lavezzi, Hulk, Oscar, Alexandre Pato, Jackson Martinez sau Carlos Tevez au părăsit fotbalul de cel mai înalt nivel pentru a lua parte la un proiect ale cărui principale beneficii sunt reprezentate de veniturile foarte mari oferite de un campionat bogat, care îşi propune să atragă cât mai multe vedete ale fotbalului mondial.

Totuşi, Juan Mata nu doreşte pentru moment să încerce o astfel de experienţă, în ciuda unei oferte de aproximativ £400.000 pe săptămână din partea unui club din China. Fostul jucător al celor de la Chelsea mai are un an de contract alături de gruparea de pe Old Trafford, iar intenţia sa este cea de a ajunge la un nou acord cu Manchester United şi de a continua astfel proiectul început de antrenorul portughez Jose Mourinho. Deşi multă lume anticipa o despărţire rapidă a jucătorului spaniol de Manchester United odată cu venirea lui Jose Mourinho, ţinând cont de colaborarea lor mai puţin reuşită în trecut la Chelsea, lucrurile au decurs într-o manieră diferită, iar mijlocaşul ofensiv în vârstă de 29 de ani a evoluat în şapte dintre cele opt etape de campionat disputate până în prezent, dintre care şase apariţii chiar din postura de titular. Un singur gol marcat până acum de Juan Mata la nivelul meciurilor din Premier League, însă contribuţia sa extrem de importantă în ceea ce priveşte randamentul compartimentului ofensiv al “Diavolilor” l-a convins pe tehnicianul portughez de faptul că se poate baza pe fostul său jucător de la Chelsea, care a confirmat de asemenea că este mulţumit de viaţa în Manchester şi nu intenţionează să părăsească clubul de pe Old Trafford:

“Eu sunt fericit aici, sunt fericit în Manchester. Mă aflu aici de aproape patru ani, iubesc oraşul şi oamenii de aici. Oraşul este foarte frumos, există foarte multe lucruri de făcut în Manchester. Tatăl meu a deschis un restaurant cu specific spaniol. Aşadar m-am adaptat excelent aici şi sper să am posibilitatea de a rămâne cât mai mult timp la Manchester.” – a explicat Juan Mata, citat de presa britanică.