Juan Mata, pregătit de duelul cu fosta sa echipă

Mijlocaşul ofensiv Juan Mata a prefaţat confruntarea dintre Manchester United şi Chelsea, care va avea loc duminică, pe stadionul Stamford Bridge

Juan Mata, Manchester United
31 octombrie 2017

Manchester United se află în faţa unei săptămâni importante, care poate avea implicaţii majore în ceea ce priveşte parcursul din UEFA Champions League, însă mai ales cel campionat, în tentativa clubului de pe Old Trafford de a continua urmărirea rivalei locale, Manchester City, aflată momentan pe prima poziţie a clasamentului din Premier League.

Înainte de a se concentra pe situaţia din campionat, oamenii lui Jose Mourinho au oportunitatea de a-şi asigura calificarea în fazele eliminatorii din UEFA Champions League şi de a face un pas decisiv pentru câştigarea grupei, printr-un succes în duelul de pe teren propriu, programat a se disputa în această seară cu Benfica. O partidă prefaţată de Juan Mata, care atrage atenţia colegilor săi asupra necesităţii de a rămâne concentraţi, indiferent de situaţia din clasamentul grupei A, în care Manchester United a adunat maximul de puncte până acum: “În primul rând ne aşteaptă meciul de Champions League şi vom înfrunta pe Benfica în faţa propriilor fani. Avem nouă puncte, în timp cei ei nu au acumlat niciun punct, dar nu trebuie să subestimăm dificultatea partidei, deoarece ar fi o greşeală imensă. Benfica nu este un adversar facil, este un club de tradiţie din fotbalul european şi au nevoie de victorie pentru a mai spera la calificare, însă noi suntem motivaţi, iar trei puncte ne-ar asigura calificarea în runda următoare.” – a explicat Juan Mata, citat de site-ul oficial al lui Manchester United.

Duelul cu Benfica va fi urmat apoi de mult mai importanta confruntare de Premier League cu Chelsea, care va avea loc la sfârşitul săptămânii şi în care ambele echipe vor avea foarte mare nevoie de toate cele trei puncte pentru a nu pierde şi mai mult contactul cu liderul Manchester City. Pentru Juan Mata meciul de pe Stamford Bridge va reprezenta unul special, ţinând cont de faptul că mijlocaşul ofensiv spaniol a evoluat în tricoul grupării londoneze în perioada 2011–2014: “Duminică ne vom deplasa pe Stamford Bridge, un loc care a fost foarte important pentru cariera mea, după cum ştie toată lumea. Au trecut câţiva ani de atunci, însă rămân recunoscător tuturor celor de la Chelsea pentru tot ceea ce am realizat împreună. Dincolo de acest aspect, perspectiva de a evolua în faţa campioanei din Premier League este întotdeauna o provocare foarte mare şi vrem să demonstrăm că suntem capabili să ne impunem şi să câştigăm cele trei puncte. Milioane de fani din întreaga lume aşteaptă cu nerăbdare acest meci, va fi unul dintre cele mai importante din Premier League.” – a concluzionat Juan Mata.