Jurgen Klopp discută despre situaţia incertă a lui Philippe Coutinho la Liverpool

Antrenorul celor de la Liverpool, Jurgen Klopp, a discutat despre impactul situaţiei incerte a lui Philippe Coutinho asupra randamentului echipei

Philippe Coutinho, Liverpool
5 ianuarie 2018

Antrenorul celor de la Liverpool, Jurgen Klopp, a explicat faptul că jucătorii săi nu vor fi afectaţi de situaţia incertă în ceea ce priveşte viitorul lui Philippe Coutinho pe Anfield. Clubul din Premier League a reuşit să îl păstreze pe talentatul jucător brazilian în cursul verii, deşi FC Barcelona şi-a manifestat interesul pentru un eventual transfer, iar liderul din clasamentul Primera Division speră în continuare să definitiveze transferul lui Philippe Coutinho, inclusiv în perioada de mercato din această lună.

Nike a prezent recent un material promoţional care părea a pune la dispoziţia fanilor posibilitatea de a cumpăra un tricou al Barcelonei personalizat cu numele lui Coutinho pe spate, ceea ce a alimentat şi mai mult speculaţiile privind o posibilă plecare a jucătorului brazilian, însă tehnicianul german Jurgen Klopp nu consideră că această situaţie va reprezenta o problemă în ceea ce priveşte randamentul general al echipei sale, după cum a explicat în cadrul conferinţei de presă susţinută înainte de meciul cu Everton, din cadrul Cupei Angliei:

“Cu toţii sunt fotbalişti profesionişti şi sunt conştienţi de faptul că uneori un jucător se poate afla în centrul unei astfel de situaţii şi oricând se pot regăsi în vestiar lângă un jucător implicat într-o astfel de poveste.” – a explicat fostul antrenor al celor de la Borussia Dortmund, citat de presa britanică – “Aceşti băieţi sunt obişnuiţi să se descurce în asemenea situaţii încă de mici şi ştiu să ignore ceea ce se întâmplă în jurul lor. Dacă sunt suficient de deştepţi, reuşesc să ignore cea mai mare parte. Nu ne deranjează toate aceste speculaţii şi nu reprezintă o problemă pentru noi. Povestea aceasta nu a apărut de ieri, există încă de vara trecută şi aţi avut impresia că ne-a afectat la un anumit moment? Nu.” – a adăugat Jurgen Klopp – “Trebuie să ne concentrăm pe lucrurile pe care le putem controla.”

O problemă de natură musculară îl va împiedica pe Philippe Coutinho să evolueze în confruntarea derby cu Everton din FA Cup, programată a se disputa în această seară pe arena Anfield, după ce talentatul playmaker a contribuit prin 12 goluri şi opt assist-uri în 20 de partide disputate în actuala stagiune. Inevitabil, specualţii privind absenţa din lot a brazilianului au fost asociate cu o posibilă acceptare a sumei de aproximativ 150 de milioane de euro oferită de Barcelona pentru jucător: “Nu sunt interesat de ceea ce face Barcelona. Îmi pare rău, dar ce pot spune eu despre lucrul acesta?” – a explicat Jurgen Klopp – “Este întotdeauna la fel, în acest an s-a întâmplat cu Phil, în alt an este vorba despre alt jucător. Aşadar nu este nimic de spus, până când nu va exista ceva de spus, aceasta este poziţia mea.” – a concluzionat tehnicianul lui Liverpool.