Jurgen Klopp, mulţumit de cele trei variante pentru postul de fundaş dreapta

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, se poate baza pe Trent Alexander-Arnold, Nathaniel Clyne şi Joe Gomez pentru postul de apărător lateral dreapta

Jurgen Klopp, Liverpool
26 februarie 2018

Antrenorul german al celor de la Liverpool, Jurgen Klopp, are acum trei jucători pe care se poate baza pentru postul de fundaş dreapta în echipa “Cormoranilor”, însă fostul tehnician al Borussiei Dortmund se arată extrem de mulţumit de această “problemă”. Tânărul apărător englez, Trent Alexander-Arnold, şi-a continuat forma impresionantă şi a ajuns de 20 de apariţii în tricoul lui Liverpool de-a lungul actualului sezon, fiind titular şi integralist în ultima etapă de campionat, în meciul disputat pe arena Anfield împotriva celor de la West Ham United, câştigat de Liverpool cu un categoric scor de 4-1.

Nathaniel Clyne şi Joe Gomez au evoluat apoi fiecare câte 90 de minute pentru echipa Under 23, astfel că postul de apărător dreapta poate fi considerat cel mai acoperit în formaţia pregătită de Jurgen Klopp, iar tehnicianul german a recunoscut că se bucură de posibilitatea de a avea la dispoziţie mai multe variante: “Este o poziţie extrem de importantă.” – a precizat Jurgen Klopp, care în banda opusă se poate baza pe Alberto Moreno şi Andy Robertson – “Una dintre cele mai importante poziţii din fotbalul mondial, deoarece înainte erau doar fundaşi, acum uneori sunt fundaşi, dar alteori sunt atacanţi. Nathaniel Clyne este cel mai experimentat dintre toţi, dar a fost din păcate accidentat. Are viteză, o tehnică individuală excelentă, deşi nu este cu adevărat un jucător ofensiv, însă protejează foarte bine mingea, iar contribuţia sa defensivă este extraordinară. Joe Gomez intră mult în zona de centru, pe viitor va evolua pe acea poziţie. Trebuie să îşi îmbunătăţească jocul, dar pe plan defensiv se încadrează perfect pe postul de bandă. Apoi îl avem pe Trent, care este orientat pe faza de atac, prin centrări fantastice, un jucator incredibil.” – a explicat Jurgen Klopp, citat de presa britanică.

După succesul consemnat pe stadionul Anfield contra celor de la West Ham United, Liverpool se pregăteşte de un nou duel pe propria arenă la nivelul campionatului, confruntarea cu Newcastle United, programată a se disputa sâmbăta viitoare, un meci pe care oamenii lui Jurgen Klopp vor avea foarte mare nevoie să îl câştige pentru a continua lupta de la distanţă cu Manchester United, Tottenham şi Chelsea în ceea ce priveşte poziţia secundă a clasamentului Premier League. “Cormoranii” vor înfrunta apoi pe FC Porto în manşa retur din optimile de finală UEFA Champions League, ceea ce va reprezenta o sarcină extrem de facilă pentru Liverpool, ca urmare a victoriei convingătoare obţinută în Portugalia, cu scorul de 5-0.