Jurgen Klopp, nemulţumit de contribuţia defensivă a jucătorilor din atacul lui Liverpool

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a criticat maniera în care jucătorii săi de atac au tratat faza defensivă în ultimele două meciuri

Jurgen Klopp, Liverpool
30 ianuarie 2018

Tehnicianul lui Liverpool, Jurgen Klopp, s-a arătat nemulţumit de maniera în care atacanţii săi au tratat faza defensivă de-a lungul meciurilor care au urmat succesului obţinut cu Manchester City la începutul acestei luni. Liverpool a avut o evoluţie excelentă în partida de campionat disputată împotriva liderului din clasamentul Premier League, reuşind o victorie impresionantă pe stadionul Anfield în urmă cu două săptămâni.

Totuşi, rezultatul pozitiv din duelul cu cea mai puternică echipă a Angliei nu a avut efectul dorit, iar meciurile următoare au reprezentat adevărate dezamăgiri pentru “Cormorani”, învinşi mai întâi în campionat de ultima clasată, Swansea City, şi apoi eliminaţi din FA Cup contra celor de la West Bromwich Albion, la capătul confruntării din weekend, pierdută de oamenii lui Jurgen Klopp cu scorul de 3-2, în ciuda unui gol rapid, marcat în minutul 5, prin care au deschis scorul în duelul cu echipa antrenată de Alan Pardew. Întrebat dacă jucătorii săi au devenit prea încrezători ca urmare a victoriei consemnate anterior contra celor de la Manchester City, antrenorul Jurgen Klopp a răspuns: “Nu, nu cred. Însă dacă discutăm până la capăt, cred ca de la acel meci, jucătorii noştri ofensivi nu s-au mai apărat la fel de bine precum în respectiva partidă, de exemplu. Acesta este adevărul. Ştim că aceşti băieţi au calitatea şi potenţialul de a deveni jucători de cel mai înalt nivel, însă adevăraţii fotbalişti de top trebuie să arate aceste evoluţii pe teren meci de meci, de fiecare dată.” – a explicat tehnicianul german al lui Liverpool, citat de presa britanică.

“Am avut două partide complet diferite, însă mai ales contra celor de la West Brom, faţă de meciul cu Swansea, am fi avut nevoie de toţi jucătorii să fie implicaţi pe faza de apărare. West Brom nu a fost doar cel mai experimentat adversar din punctul de vedere al mediei de vârstă, pe care l-am înfruntat până acum, dar a fost inclusiv o echipă care s-a bazat pe oameni de calitate precum [Jay] Rodriguez. Dacă nu ar fi fost accidentat timp de doi ani, acum ar fi evoluat la un alt nivel, dar traversează o formă foarte bună la West Brom. [Hal] Robson-Kanu, jucători extrem de muncitori în linia de mijloc, [Chris] care centrează din orice poziţie, aşadar alcătuiesc o echipă extrem de solidă. Cu siguranţă am fi avut nevoie să ne apărăm mult mai bine, însă noi nu am fost o formaţie compactă, aceasta este problema. La acţiunea de atac care a dus la primul lor gol, noi am pierdut două dueluri, ceea ce nu este în regulă. Era un gol care putea şi trebuia să fie evitat, în timp ce la golul al doilea, maniera noastră colectivă de apărare nu a fost deloc bună. Trebuie să înţelegem dacă a fost vorba despre o interpretare greşită a victoriei cu City, dar nu cred. Însă dacă acesta a fost cazul, este o situaţie care trebuie să înceteze.” – a concluzionat Jurgen Klopp.

Liverpool va evolua în această seară pe arena The John Smith’s Stadium, contra celor de la Huddersfiel Town, pentru ca apoi să înfrunte pe teren propriu pe Tottenham, într-un duel direct pentru clasarea pe un loc ce permite prezenţa în viitoarea ediţie de UEFA Champions League.