Jurgen Klopp, preocupat pentru accidentarea lui Sadio Mane

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a discutat despre situaţia atacantului Sadio Mane, accidentat la echipa naţională a Senegalului

Jurgen Klopp, Sadio Mane (Liverpool)
13 noiembrie 2017

Antrenorul celor de la Liverpool, Jurgen Klopp, a recunoscut faptul că este preocupat ca urmare a accidentării lui Sadio Mane, afirmând că următoarele zile vor fi cruciale în ceea ce priveşte perspectivele recuperării sale. Atacantul în vârstă de 25 de ani va reveni deja la echipa de pe Anfield, după ce a părăsit cantonamentul naţionalei statului Senegal ca urmare a unor probleme cauzate de “o accidentare mai veche” în timpul meciului cu Africa de Sud, care a avut loc vinerea trecută.

Sadio Mane revenise recent la antrenamentele lui Liverpool şi a evoluat timp de 77 de minute pe London Stadium, în succesul obţinut contra celor de la West Ham United, după o absenţă de aproximativ o lună de zile, ca urmare a unei accidentări de natură musculară. Jucătorul a bifat de asemenea 90 de minute în meciul la finalul căreia naţionala sa şi-a asigurat calificarea la Campionatul Mondial 2018 din Rusia, însă acum a devenit incert pentru confruntarea care va avea loc sâmbăta viitoare, împotriva fostei sale echipe, Southampton, în aşteptarea unor controale medicale detaliate care vor stabili gravitatea accidentării lui Sadio Mane.

Jurgen Klopp este inevitabil preocupat din cauza unei posibile recidive, după cum a confirmat în cadrul unui interviu recent: “Cu siguranţă această veste reprezintă un motiv de îngrijorare, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o nouă problemă musculară şi va fi crucial să îl monitorizăm de-a lungul zilelor următoare pentru a înţelege cât de gravă este accidentarea. Până acum nu am l-am văzut pe Sadio pentru a evalua cu exactitate situaţia sa, însă este cert faptul că va trebui să avem grijă de el pe toată durata săptămânii. Din fericire a existat o comunicare rapidă şi clară între staff-ul nostru şi cel al naţionalei Senegalului pentru a ne asigura că jucătorul este protejat şi are parte de o recuperare optimă. Respectăm faptul că Sadio este un jucător extrem de important pentru Senegal, aşadar este normal ca decizia să le revină lor în ceea ce priveşte paşii de urmat. În acelaşi timp, toată lumea de la Liverpool este conştientă de faptul că pentru Sadio este o onoare imensă să îşi reprezinte ţara, iar el este un adevărat model pentru ei.” – a explicat Jurgen Klopp, care mai apoi a continuat:

“Aşadar, în acest moment pot doar să afirm că vom evalua situaţia jucătorului de îndată ce va ajunge la noi şi vom stabili care sunt măsurile cele mai potrivite pentru a încerca să îl recuperăm la timp în vederea partidelor importante care vor urma. Personal, sunt bucuros pentru Sadio că va avea oportunitatea de a evolua la Campionatul Mondial. Cu toţii îi cunoaştem calităţile sale, iar cei mai buni jucători ar trebui să aibă posibilitatea de a evolua la cele mai importante competiţii.” – a concluzionat tehnicianul celor de la Liverpool, înainte de meciul cu Southampton, contând pentru etapa a-12-a din Premier League.