Kaka explică de ce a refuzat transferul de la Milan la Manchester City

Brazilianul Kaka a discutat despre oferta primită de la Manchester City în 2009 şi motivele care au stat la baza deciziei lui de a o refuza

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
5 octombrie 2017
Kaka
Kaka

Fostul câştigător al Balonului de Aur, Kaka, a dezvăluit că a refuzat şansa unui transfer la Manchester City în 2009, unde ar fi devenit primul jucător important adus de noua conducerea a „Cetăţenilor”. Mijlocaşul ofensiv brazilian, care evoluează în acest moment la Orlando City în Major League Soccer, se afla la apogeul carierei şi avea parte de evoluţii impresionante în tricoul celor de la AC Milan, în timp ce Manchester City fusese recent preluată de către şeicul Mansour.

Iar noul proprietar şi-a confirmat rapid ambiţiile, printr-o ofertă spectaculoasă trimisă pe adresa clubului milanez pentru internaţionalul brazilian, până la punctul în care transferul a depins doar de semnătura finală a lui Kaka, după cum a recunoscut însuşi fostul jucător al lui Milan: „Negocierile au ajuns într-un punct foarte avansat, într-adevăr. Singurul lucru care mai rămăsese pentru finalizarea transferului a fost ca eu să îmi dau acceptul.” – a declarat Kaka, citat de Goal.com. Mijlocaşul brazilian a explicat apoi modul în care a evaluat situaţia şi raţionamentul care a stat la baza decizei lui de a nu alege să meargă în Premier League:

„S-a ajuns la punctul în care toate cifrele şi detaliile transferului au fost discutate şi puse pe hârtie. Salariul care mi-a fost propus era cu mult mai mare decât ceea ce câştigam la Milan. M-am regăsit în situaţia de a mă gândi cum ar fi arătat viaţa mea în Anglia, care ar fi urmat să fie rutina mea la noul club, cât de dificil ar fi fost pentru soţia şi copiii mei să se mute. Toate aceste lucruri erau tot timpul în mintea mea.” – a adăugat Kaka.

Oferta l-a luat pe surprindere pe jucătorul brazilian, oficialii lui Manchester City discutând iniţial cu AC Milan înainte de a-l contacta pe Kaka: „Nu ştiam absolut nimic despre faptul că Manchester City era interesată de mine şi nu am aflat decât după ce au trimis oferta lui Milan. Au purtat discuţiile direct cu cei de la Milan.” Totuşi, tentaţia zecilor de milioane de lire sterline nu a fost suficient de mare pentru a compensa proiectul incert al lui Manchester City, o situaţie care în cele din urmă l-a determinat să rămână la AC Milan, cel puţin pentru moment: „Am ajuns la concluzia că nu era momentul potrivit pentru ca eu să merg la City, iar principalul motiv era legat de incertitudinea referitoare la modul în care echipa era construită. Nu îmi era clar cum urma să arate echipa şi nu eram convins că lucrurile vor decurge bine. Mi se cerea să plec de la unul dintre cele mai de succes cluburi din Europa, pentru o echipă care era doar la începutul proiectului, unde eu urma să fiu primul transfer important. Era mai sigur să rămân la Milan.”

Manchester City avea să investească peste 100 de milioane de lire sterline în mai mulţi jucători, transferuri care şi-au arătat eficienţa în stagiunea 2011/2012, când echipa a câştigat titlul de Premier League. De partea cealaltă, Kaka nu urma să mai rămână multă vreme alături de AC Milan, fiind cedat la Real Madrid în vara respectivă.