Kane – Lukaku, cifrele din spatele celor mai prolifici atacanţi din Premier League

Atacantul lui Manchester United, Romelu Lukaku, şi vârful lui Tottenham, Harry Kane, au impresionat prin cifrele după primele 7 etape din Premier League

Harry Kane (Tottenham)
4 octombrie 2017

După şapte etape din Premier League, un jucător se află în fruntea clasamentului golgheterilor – atacantul celor de la Manchester United, Romelu Lukaku. Vârful adus de Jose Mourinho de la Everton a marcat şapte goluri de-a lungul primelor 630 de minute disputate în campionat în tricoul lui Manchester United, fiind urmat în această ierarhie de trei atacanţi aflaţi la cota şase goluri marcate: Alvaro Morata (Chelsea), Sergio Aguero (Manchester City), şi Harry Kane (Tottenham), care a înscris şapte goluri în ultimele trei partide din toate competiţiile.

Atât Harry Kane, cât şi Romelu Lukaku, au marcat fiecare un singur gol cu capul, vârful lui Manchester United reuşind să înscrie alte patru goluri cu piciorul drept şi două cu piciorul stâng. Harry şi-a trecut în cont mai multe şuturi decât jucătorul “Diavolilor” – 44 la 31 – belgianul având un procent de transformare a şuturilor în gol de 22.6, faţă de 13.6 pentru Harry Kane. Romelu Lukaku a reuşit un gol la fiecare 90 de minute, în timp ce vedeta lui Spurs are momentan o medie de un gol la fiecare 103.5 minute de Premier League.

Totuşi, media per total a lui Harry Kane la nivelul Premier League este superioară faţă de cea a lui Romelu Lukaku, internaţionalul englez reuşind să marcheze un gol la fiecare 115.9 minute, spre deosebire de atacantul belgian, autor al unui gol la fiecare 159.9 minute. Rata de conversie a şuturilor este de asemenea uşor mai bună pentru Kane, 18.4%, faţă de 16.1%. Per total Romelu Lukaku a înscris 92 de goluri în 193 de meciuri de Premier League până acum, iar Harry Kane 84 de goluri în 123 de partide de campionat.

Fostul vârf al celor de la Chelsea şi Everton este considerat un autentic număr 9 cu abilităţi de excepţie în faţa porţii, însă Lukaku este de asemenea un jucător capabil să creeze ocazii pentru colegii săi, după cum reiese din cele 220 de situaţii favorabile în care şi-a pus coechipierii, faţă de cele 128 ale lui Harry Kane (12 la opt în acest sezon). Bătălia în cifre a celor doi prolifici atacanţi în vârstă de 24 de ani va continua odată cu reluarea competiţiilor la nivelul echipelor de club, după disputarea meciurilor reprezentativelor naţionale pentru calificarea la Campionatul Mondial 2018 din Rusia, iar duelul golurilor se va relua atât în ceea ce priveşte parcursul din Premier League, cât şi cel din UEFA Champions League — cei doi au marcat şapte goluri împreună în două meciuri disputate în faza grupelor UEFA Champions League, iar Manchester United şi Tottenham vor spera ca seria pozitivă a principalilor marcatori să continue cât mai mult posibil.

Premier League 2017-18Harry KaneRomelu Lukaku
Meciuri jucate77
Minute jucate621630
Goluri67
Şuturi totale4431
Conversie goluri (%)13.622.6
Minute/Goluri103.590
Pase de gol01
Ocazii create812