Kenny Dalglish anticipează desfăşurarea evenimentelor din Liverpool – Manchester United

 
Răzvan
12 octombrie 2017

Kenny Dalglish consideră că Jose Mourinho va alege un joc prudent şi defensiv în meciul pe care Manchester United îl va disputa sâmbătă cu LiverpoolKenny Dalglish, fostul antrenor al lui Liverpool
Kenny Dalglish, fostul antrenor al lui Liverpool

Fostul mare jucător şi antrenor al celor de la Liverpool, Kenny Dalglish a prefaţat duelul din următoarea etapă de Premier League, în care Manchester United se va deplasa pe stadionul Anfield pentru confruntarea cu marea rivală, într-un meci programat a se disputa sâmbătă după amiază. Tehnicianul care a pregătit pe Liverpool mai întăi în perioada 1985–1991, iar apoi în stagiunea 2011–2012, se aşteaptă ca antrenorul portughez Jose Mourinho să abordeze partida într-o manieră mai prudentă şi defensivă, deşi formaţia de pe Old Trafford a dovedit un excelent randament din punct de vedere ofensiv în debutul sezonului, cu 21 de goluri marcate în primele şapte etape de campionat, doar unul mai puţin faţă de Manchester City, alături de care se află în fruntea clasamentului Premier League.

Totuşi, Kenny Dalglish este de părere că Manchester United va reveni la un stil de joc mai conservator pentru a face faţă elanului ofensiv al echipei lui Jurgen Klopp şi va încerca să lovească decisiv pe contraatac, în tentativa de a specula erorile din defensiva “Cormoranilor”, care nu au lipsit în multe momente din debutul stagiunii:

“În urmă cu trei ani, Jose a adus aici pe Chelsea pentru a-şi face treaba şi au reuşit să îşi pună în aplicare planul foarte bine, aşadar din punctul meu de vedere nu este cu nimic vinovat pentru faptul că după acel meci Liverpool a pierdut titlul. A dat dovadă de profesionalism şi nu poţi critica pe cineva pentru asa ceva.” – a explicat Kenny Dalglish, citat de presa britanică – “Apoi a revenit pe Anfield alături de Manchester United anul trecut cu o filozofie de joc similară, însă nu există nicio regulă care spune că nu ai voie să joci defensiv, iar pe final au fost aproape chiar să câştige meciul, la ocazia lui Zlatan Ibrahimovic. Acum se întoarce pentru această partidă şi sunt sigur că va fi prudent din nou, cu atât mai mult cu cât aceasta este prima confruntare împotriva uneia dintre echipele considerate a fi de top. Cu tot respectul pentru celelalte formaţii din Premier League, acestea sunt meciurile care decid cineva va ridica trofeul în luna mai.” – a precizat fostul antrenor al celor de la Liverpool.

“Jose Mourinho are abilitatea şi inteligenţa pentru a şti cum să câştige o partidă în funcţie de contextul în care se desfăşoară, iar dacă el va considera că cea mai bună şansă a lui este să apeleze la o defensivă bine organizată, are dreptul să facă lucrul acesta, însă în ceea ce ne priveşte, Jurgen Klopp va alege exact varianta opusă. Nu poate fi interesat de un rezultat de egalitate, cu siguranţă îşi doreşte doar victoria. Ceea ce mulţumeşte pe toată lumea de la Liverpool, jucători, fani, conducere, deoarece acesta este motivul pentru care i s-a oferit posibilitatea de a prelua echipa încă de la început. Sunt sigur că suporterii sunt mulţumiţi de ceea ce a reuşit să facă până acum şi vor dori ca el să continue cu stilul de joc bazat pe ofensivă.” – a concluzionat Kenny Dalglish.