Kevin De Bruyne, aproape de prelungirea contractului cu Manchester City

Mijlocaşul ofensiv Kevin De Bruyne a devenit un om de bază în echipa lui Pep Guardiola şi este aproape de a semna un nou contract cu Manchester City

Kevin De Bruyne, Manchester City
11 ianuarie 2018

Kevin De Bruyne s-a arătat încrezător în posibilitatea ca prelungirea contractului său cu Manchester City să fie definitivată în scurt timp. Talentatul mijlocaş foarte probabil va semna un nou acord valabil pe următorii şase ani, cu un salariu de aproximativ 200.000 de lire pe săptămână, fără drepturile de imagine şi bonusuri. Impresarul său a purtat discuţii cu oficialii clubului de-a lungul ultimelor luni pentru un nou contract care va reprezenta o răsplată pentru evoluţiile excelente ale jucătorului, care a devenit un om de bază în echipă gândită de tehnicianul spaniol Pep Guardiola.

Însă faptul că negocierile nu au ajuns încă la o formă final nu reprezintă o problemă pentru belgian, cu atât mai mult cu cât Manchester City este conştientă de necesitatea de a-şi blinda jucătorul, după ce Liverpool l-a pierdut recent pe Philippe Coutinho în detrimentul celor de la Barcelona. Kevin De Bruyne a părut a fi relaxat la întrebarea referitoare la modalitatea în care discuţiile decurg cu oficialii clubului: “Ne aflăm încă în negocieri. Aştept o ofertă din partea clubului, însă impresarul meu a fost plecat în vacanţă timp de trei săptămâni, aşadar nu există nicio noutate în acest sens.” – a explicat jucătorul în vârstă de 26 de ani, citat de presa britanică.

Manchester City nu obişnuieşte să se grăbească în astfel de situaţii şi preferă de obicei să rezolve situaţiile contractuale în perioada de pauză din cursul verii. Însă întrebat dacă este de părere că lucrurile se vor definitiva în curând, Kevin De Bruyne a răspuns: “Probabil. Eu nu am motive de a grăbi lucrurile, ţinând cont de faptul că actualul meu contract este valabil până în 2021. Negocierile decurg bine, dar într-o manieră liniştită, aşa cum mi se pare normal să se întâmple.”

În ciuda numeroaselor prezenţe din acest sezon, Kevin De Bruyne nu a fost menajat nici la meciul pe care Manchester City l-a disputat cu Bristol City în Cupa Ligii Angliei, iar golul său egalizator din partea a doua, colaborat cu reuşita din final a lui Sergio Aguero, a făcut ca pentru a 19 oară în acest sezon City să înscrie în ultimele zece minute de joc. Kevin De Bruyne a precizat faptul că golurile marcate pe final de meci nu reprezintă o coincidenţă, deoarece gruparea de pe Etihad Stadium se concentrează pe o manieră de joc prin care să îşi obosească adversarul: “Încercăm să plimbăm mingea cât mai mult şi se poate observa cum de-a lungul ultimelor 20 de minute adversarul este nevoit să se apere cu aproape toţi jucătorii în propriul careu, ceea ce este dificil de cele mai multe ori.” – a concluzionat jucătorul belgian.

Liderul din clasamentul Premier League se pregăteşte acum de un duel mult aşteptat, contra celor de la Liverpool, programat a se disputa duminică seara, pe stadionul Anfield.