Kevin De Bruyne, concentrat deja pe meciul derby Manchester United – Manchester City

Kevin De Bruyne prefaţează meciul derby dintre Manchester United şi Manchester City, care va avea loc în următoarea etapă de Premier League

Kevin De Bruyne, Manchester City
5 decembrie 2017

Atenţia şi concentrarea lui Kevin De Bruyne se îndreaptă deja către duelul pe care Manchester City îl va disputa la sfârşitul săptămânii pe Old Trafford, contra celor de la Manchester United. Echipa antrenată de Pep Guardiola se află pe prima poziţie a clasamentului Premier League şi poate ajunge la un avantaj de chiar 11 puncte în faţa rivalei locale în cazul unui succes la capătul meciului programat a se disputa duminica viitoare. Între timp, Manchester City mai are de disputat o partidă cu Şahtior Doneţk în UEFA Champions League, însă cu o importanţă nesemnificativă pentru “Cetăţeni”, care şi-au asigurat deja prima poziţie a grupei şi foarte probabil se vor deplasa în Ucraina cu mulţi dintre jucătorii care au evoluat mai puţin în prima parte a stagiunii.

Kevin De Bruyne, unul dintre oamenii ce foarte probabil nu vor fi incluşi în lotul pentru meciul de la mijlocul săptămânii, aşteaptă deja derby-ul cu Manchester United şi afirmă că City se va deplasa pe Old Trafford pentru a-şi domina adversarul şi a-şi impune propriul joc: “Ne propunem să facem ceea ce facem de obicei, anume să jucăm în stilul nostru, să avem posesia şi să punem presiune pe adversar, iar apoi vom vedea ce se va întâmpla.” – a explicat mijlocaşul ofensiv belgian, citat de presa britanică – “Vrem să mergem şi să încercăm să ne dominăm adversarul, aşadar trebuie să ne concentrăm doar pe jocul nostru. Va fi un meci extrem de important, desigur.”

Manchester City a căpătat obiceiul de a-şi câştiga meciurile în ultima parte a jocului, la fel precum a fost cazul şi în ultima etapă de campionat, când golul marcat de David Silva în minutul 83 a adus victoria în confruntarea cu West Ham United, după ce anterior Raheem Sterling adusese puncte vitale prin goluri înscrise în prelungiri cu Huddersfield Town, respectiv Southampton. Kevin De Bruyne a sugerat că adversarii lui Manchester City îşi pierd concentrarea şi prospeţimea fizică pe final, ca urmare a presiunii la care sunt supuşi de-a lungul jocului şi a adăugat că seria de 20 de victorii a echipei ar fi rapid uitată în cazul în care oamenii lui Pep Guardiola nu ar câştiga titlul:

“Este mult mai dificil când cealaltă echipă joacă cu 11 oameni în spatele balonului.” – a explicat mijlocaşul ofensiv belgian – “Este nevoie de mai mult timp, dar golurile marcate pe final reprezintă dovada faptului că adversarii obosesc ca urmare a modului în care noi jucăm, deoarece ei trebuie să alerge mult mai mult, să depună mai mult efort. Probabil din acest motiv există şi o scădere a nivelului lor de concentrare, iar noi avem mai mult spaţiu pe final de meci. Important este că am obţinut de fiecare dată victoria. Dar îşi va mai aminti cineva de cele 20 de victorii consecutive dacă la finalul sezonului nu vom câştiga nimic? Seria de rezultate pozitive reprezintă o performanţă impresionantă, dar noi ne propunem să câştigăm la final. Momentan avem un avantaj important, dar urmează o perioadă dificilă, cu meciuri contra celor de la United, Swansea şi Tottenham. Dacă noi pierdem două dintre aceste trei partide, iar ei câştigă tot, avantajul nostru nu mai există.” – a atenţionat Kevin De Bruyne.