Kevin De Bruyne, încântat de perspectivele câştigării titlului în derby-ul cu Manchester United

Kevin De Bruyne îşi doreşte ca Manchester City să câştige titlul de Premier League printr-un succes în meciul derby contra celor de la Manchester United

David Silva, Kevin De Bruyne (Manchester City)
15 martie 2018

Mijlocaşul ofensiv al celor de la Manchester City, Kevin De Bruyne, a recunoscut că speră ca echipa sa să poată câştiga titlul de Premier League chiar la finalul meciului derby împotriva lui Manchester United. Liderul din clasamentul Premier League are un liniştitor avantaj de 16 puncte faţă de formaţia lui Jose Mourinho ca urmare a succesului înregistrat luni seara pe terenul celor de la Stoke City, cu scorul de 2-0.

Manchester City ar fi trebuit să evolueze la sfârşitul săptămânii cu Brighton & Hove, într-un meci contând pentru etapa a-31-a din campionatul englez, însă partida va fi reprogramată având în vedere faptul că Brighton va înfrunta marea rivala locală a lui City în sferturile de finală din FA Cup. Weekendul viitor, fotbalul la nivel de cluburi se va întrerupe pentru meciurile echipelor naţionale, astfel că următoarea confruntare de Premier League pentru oamenii lui Pep Guardiola va avea loc pe 31 martie, împotriva celor de la Everton, pentru ca apoi aibă loc mult aşteptatul meci derby cu Manchester United, programat a se disputa în data de 7 aprilie, pe Etihad Stadium: “Cred că toată lumea de la Manchester City, jucători, conducere, suporteri, şi-ar dori să putem câştiga acel meci pentru titlu.” – a declarat Kevin De Bruyne, citat de presa britanică.

“Dar dacă nu se va întâmpla lucrul acesta vom merge înainte şi ne vom atinge obiectivul în următoarele etape. Nu va fi uşor să mergem şi să câştigăm la Everton, acesta este primul pe care trebuie să ne concentrăm, dar pare că mai este foarte mult până la acel meci. Important este ca toată lumea să se întoarcă în formă de la echipele naţionale, fără accidentări, pentru a fi apţi de joc în ultima parte a sezonului.” – a explicat mijlocaşul ofensiv belgian.

David Silva a avut din nou parte de o evoluţie impresionantă şi a înscris două goluri în partida câştigată de Manchester City contra celor de la Stoke City, iar colegul său de echipă, Kevin De Bruyne, afirmă că internaţionalul spaniol este unul dintre cei mai subestimaţi jucători din fotbalul mondial: “Aş prefera să înscrie şi mai des, deoarece ne ajută foarte mult. Toată lumea contribuie, uneori marchez eu, alteori David. Desigur, sunt mulţumit de maniera în care am evoluat, simt că joc bine şi mă bucur de fotbal. Dar nu trebuie neapărat să înscriu sau să dau pase de gol, trebuie doar să mă concentrez pe jocul meu pentru a ajuta echipa să câştige, ceea ce contează cel mai mult. David este un jucător extraordinar, iar pentru mine este absolut incredibil să pot evolua alături de el. Este foarte subestimat, iar acest lucru înseamnă foarte mult având în vedere standardul impus de el.” – a concluzionat Kevin De Bruyne.