Kevin De Bruyne, neîncrezător în şansele lui City de a egala recordul lui Arsenal

Mijlocaşul belgian Kevin De Bruyne nu crede că Manchester City poate încheia ediţia de Premier League fără eşec, după cum a reuşit Arsenal în 2003/04

Kevin De Bruyne, Manchester City
13 noiembrie 2017

Mijlocaşul ofensiv belgian al celor de la Manchester City, Kevin De Bruyne, este de părere ca formaţia pregătită de Pep Guardiola are şanse minime de a repeta performanţa înregistrată de Arsenal în stagiunea 2003/04, când londonezii au încheiat sezonul de Premier League fără a suferi niciun eşec. Manchester City are momentan un avans de opt puncte în fruntea clasamentului din Premier League faţă de rivala locală Manchester United şi este neînvinsă după 11 etape de campionat, de-a lungul cărora a impresionat mai ales din punctul de vedere al randamentului ofensiv, reuşind să înscrie 31 de goluri.

Totuşi, Kevin De Bruyne consideră că echipa sa nu va reuşi să încheie campionatul fără nicio înfrângere, spre deosebire de performanţa înregistrată de Arsenal în urmă cu 14 ani, când sub comanda tehnicianului francez Arsene Wenger, “Tunarii” au câştigat titlul la capătul a 26 de victorii şi 12 rezultate de egalitate. Intervievat la microfonul Sky Sports News, mijlocaşul belgian a explicat: “Nu cred că acest lucru va fi posibil, deoarece avem de disputat foarte multe meciuri, dintre care multe importante, împotriva unui adersari de cel mai înalt nivel. Dificultatea unui campionat precum Premier League este reprezentată de faptul că fiecare echipă are la dispoziţie sume mari de bani, implicit se poate baza pe jucători de calitate, aşadar cred că mai devreme sau mai târziu vom înfrunta un adversar care va avea o zi mai bună şi va reuşi să ne învingă. Însă cel mai important lucru este ca noi să dovedim constanţă, iar la finalul sezonului să câştigăm titlul.” – a explicat Kevin De Bruyne.

Internaţionalul belgian nu a dorit să comenteze afirmaţiile selecţionerului Roberto Martinez, care a declarat recent faptul că jucătorul lui Manchester City este la fel de bun precum punctele de reper din fotbalul mondial, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo: “Nu mă interesează. Chiar nu mă interesează. Oamenii fac prea multe comparaţii între jucători, există foarte mulţi jucători extraordinari în lume. Până la urma eu pot câştiga un premiu individual doar dacă reuşesc să câştig trofee alături de Manchester City, aşadar acesta este lucrul cel mai important. Eu voi încerca să joc în maniera în care joc şi acum, deoarece modul în care evoluăm în această perioadă este unul pozitiv pentru noi, aşadar sperăm să putem continua pe acest drum. Cu toţii ne dorim să jucăm un fotbal frumos şi să marcăm cât mai multe goluri, după cum am reuşit în această primă parte a sezonului.” – a concluzionat Kevin De Bruyne, citat de Sky Sports News.