Kevin De Bruyne, statistici impresionante înainte de Huddersfield – Manchester City

Mijlocaşul belgian Kevin De Bruyne s-a dovedit unul dintre cei mai buni jucători ai lui Manchester City în actuala ediţie de Premier League

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
24 noiembrie 2017
Kevin De Bruyne, Pep Guardiola (Manchester City)
Kevin De Bruyne, Pep Guardiola (Manchester City)

Huddersfield Town poate fi mulţumită de evoluţiile şi rezultatele înregistrate de-a lungul primelor 12 etape de campionat, graţie cărora echipa antrenată de David Wagner reuşeşte să se menţină în partea de mijloc a clasamentului Premier League, departe de lupta pentru evitarea retrogradării, însă gruparea de pe The John Smith’s Stadium va avea o misiune extrem de complicată în etapa din acest weekend, când liderul Manchester City se va deplasa la Huddersfield în tentativa de a-şi continua seria de victorii şi randamentul impresionant în special din punctul de vedere al realizărilor pe plan ofensiv.

Deşi Manchester City a marcat 40 de goluri în cele 12 runde disputate până în prezent, unul dintre duelurile cheie ale meciului programat a se disputa duminică seara va fi cel din zona de mijloc a terenului, unde fostul jucător al „Cetăţenilor”, Aaron Mooy, este acum unul dintre oamenii de bază din echipa lui Huddersfield. Jucătorul australian în vârstă de 27 de ani va trebui să facă tot posibilul pentru a-l bloca pe Kevin De Bruyne, poate cel mai în formă jucător din formaţia lui Pep Guardiola. Mijlocaşul belgian se află într-o serie remarcabilă de 23 de apariţii consecutive fără eşec, la nivelul echipei de club şi a naţionalei. De la partida pierdută de Manchester City în semifinalele FA Cup contra celor de la Arsenal în luna aprilie, Kevin De Bruyne a jucat în 20 de victorii şi trei rezultate de egalitate, iar evoluţiile sale recente la nivelul confruntărilor din Premier League au fost excepţionale.

Kevin De Bruyne în Premier League de la 1 septembrie

De Bruyne Total
Apariţii 9
Victorii 9
% din minute jucate 93%
Goluri 3
Assist-uri 6
Ocazii create 25

Cifrele lui Kevin de Bruyne aduc în prim plan performanţe impresionante. Cele şase pase de gol reuşite până acum reprezintă un total depăşit doar de spaniolul David Silva. În stagiunea anterioară, De Bruyne a încheiat cu 18 assist-uri la nivelul campionatului, ceea ce a reprezentat un record în istoria clubului şi nu ar fi surprinzător ca mijlocaşul belgian să depăşească acest record la finalul sezonului.

Cum se clasează Kevin De Bruyne în actualul campionat

Premier League  2017/18 Total Loc în clasamentul PL
Goluri şi assist-uri 9 Al şaselea
Assist-uri 6 Al doilea
Ocazii create 33 Al treilea
Ocazii create din faze fixe 16 Primul
Pase în jumătatea adversă 655 Al doilea
Pase în ultima treime 415 Al doilea
Atingeri ale balonului 1156 Al treilea

Luând în considerare statisticile lui Kevin De Bruyne şi ale colegilor săi, eşte uşor de înţeles de ce Aaron Mooy nu a reuşit să se impună la Manchester City, după transferul său pe Etihad Stadium în 2016. Mijlocaşul australian a fost adus de la Melbourne City în June 2016, dar a fost apoi împrumutat la Huddersfield, echipă pe care a ajutat-o să obţină promovarea la finalul stagiunii precedente, pentru ca apoi să semneze un contract pe termen lung cu gruparea de pe The John Smith’s Stadium. Cele două goluri marcate în Premier League până acum au fost extrem de importante: contra celor de la Newcastle, în august, Aaron Mooy a înscris primul gol al lui Huddersfield pe teren propriu în prima ligă din 1972, iar luna trecută a deschis scorul în succesul de prestigiu obţinut cu Manchester United, care a reprezentat primul eşec în actualul campionat pentru formaţia lui Jose Mourinho.

Pentru ca Huddersfield să poată spera la o performanţă remarcabilă, similară cu cea reuşită în duelul cu rivala locală a lui Manchester City, o evoluţie pozitivă a australianului Aaron Mooy va fi crucială în linia de mijloc a gazdelor la meciul de duminică seara cu echipa lui Pep Guardiola.