Kyle Walker explică principala diferenţă de pregătire dintre Tottenham şi City

Fundaşul Kyle Walker discută despre plecarea de la Tottenham la Manchester City şi principala diferenţa de pregătire dintre cele două cluburi

Kyle Walker, Manchester City
3 octombrie 2017

Într-un sezon în care Manchester City a reuşit să înscrie deja 30 de goluri în zece meciuri, este uşor pentru oricine să scape din vedere transformarea echipei din punctul de vedere al randamentului defensiv. Multe întrebări au fost puse şi multe critici au fost îndreptate către gruparea din Manchester după ce City a investit peste 100 de milioane de euro în fundaşi laterali, dar luând în considerare faptul că formaţia pregătită de Pep Guardiola a primit doar trei goluri până acum, deciziile privind investiţiile din vară nu mai par la fel de îndoielnice.

Transferul lui Kyle Walker de la Tottenham Hotspur a fost una dintre mutările care au ridicat cele mai multe semne de întrebare, când tehnicianul spaniol a decis să plătească o sumă de aproximativ 50 milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile internaţionalului englez. Kyle Walker a avut parte de un început de sezon excelent, iar apărătorul în vârstă de 27 de ani explică formă bună prin maniera în care se desfăşoară sesiunile de pregătire, caracterizate de tehnică, atenţie la detalii şi intensitate:

“Aici o mare parte din munca depusă la antrenament este tehnică. Dacă m-aţi fi întrebat acest lucru la Tottenham, acolo se punea accent foarte mult pe sala de forţă, pe alergări, foarte multă muncă de volum cum o numeau ei acolo.” – a explicat Kyle Walker, în cadrul unui interviu acordat pentru Sunday Times – “Pierzi mingea la antrenamente şi aici nu o mai vezi timp de cinci minute, ceea ce este frustrant. Îmi pierd răbdarea, alerg să recuperez mingea, încerc să deposedez lumea, dar Pep Guardiola te învaţă să te concentrezi doar asupra balonului. Cred că este groaznic să joci împotriva acestei echipe. Şi este o încântare să faci parte din ea.” – a continuat fundaşul englez.

Deşi se arată încântat de posibilitatea de a evolua pentru Manchester City, Kyle Walker a recunoscut că decizia de a părăsi pe Tottenham, clubul care l-a lansat în prim plan-ul fotbalului, a fost totuşi una dificilă: “Spurs au fost cei care mi-au dat oportunitatea de a juca în Premier League, au crezut în mine. Nu o sa stau aici şi să mint spunând că nu a fost greu. După ce am evoluat opt ani acolo, clubul cu siguranţă o să rămână în sufletul meu. Da, Tottenham este în sufletul meu şi uneori îmi vine să plâng când mă gândesc că am jucat acolo opt ani de zile şi nu voi mai vedea acel loc din nou. Dar sunt un profesionist.” – a concluzionat Kyle Walker.