Lazio, fără victorie pe San Siro contra lui AC Milan din 1989

Lazio nu s-a mai impus în Serie A pe terenul celor de la AC Milan din septembrie 1989, interval în care a suferit 16 eşecuri şi a înregistrat 11 remize

AC Milan - Lazio 2-0 (Serie A, 20 septembrie 2016)
26 ianuarie 2018

Cel mai interesant meci al etapei cu numărul 22 din campionatul Italiei va avea loc pe stadionul Giuseppe Meazza, unde AC Milan va primi vizita celor de la Lazio, într-un duel care poate avea implicaţii majore în lupta pentru calificarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League, respectiv Europa League.

Dacă formaţia rossonero a dezamăgit în acest sezon şi se află momentan în afara locurilor care permit participarea în cupele europene, Lazio este echipa care a primit cele mai multe laude în prima parte a campionatului, graţie rezultatelor pozitive colaborate cu un joc spectaculos, orientat pe faza ofensivă. Stilul de joc deschis a făcut ca Lazio să aibă înainte de această etapă cel mai bun atac din campionat, (56 de goluri marcate după 21 de runde), o performanţă impresionantă, cu şase goluri mai bună decât cea reuşită de campioana Italiei, Juventus, respectiv 11 goluri mai mult decât Napoli, actualul lider din clasamentul Serie A. Maniera ofensivă a grupării capitoline a pus în valoare mai ales calităţile de finalizator ale lui Ciro Immobile, aflat pe prima poziţie a clasamentului golgheterilor Serie A, cu 20 de reuşite. Totuşi, prezenţa pe teren a prolificului vârf italian este incertă din cauza unor probleme musculare acuzate în prima parte a meciului cu Chievo, disputat în weekendul precedent.

În aşteptarea duelului programat a se disputa duminică seara, iată câteva dintre cele mai interesante date, statistici şi curiozităţi privind istoricul confruntărilor dintre AC Milan şi Lazio, precum şi randamentul recent al celor două formaţii:

 • Lazio s-a impus în meciul din tur cu scorul de 4-1; a fost pentru prima dată când gruparea capitolină a marcat patru goluri celor de la AC Milan într-un duel de Serie A din octombrie 1999 (partidă încheiată la egalitate, scor 4-4)
 • formaţia biancoceleste nu a mai câştigat contra lui Milan atât în turul campionatului, cât şi în retur, din stagiunea 1977/78.
 • AC Milan este neînvinsă în Serie pe teren propriu împotriva lui Lazio din septembrie 1989: de atunci şi până în prezent, echipa rossonero a adunat 16 victorii şi 11 rezultate de egalitate.
 • AC Milan vine după două succese consecutive în campionat: gruparea milaneză nu a mai înregistrat trei victorii la rând în Serie A din stagiunea anterioară (februarie-martie 2017).
 • în ultimele şase etape de campionat, anume de la venirea lui Gennaro Gattuso pe banca tehnică a echipei, AC Milan este echipa din Serie A care a efectuat cele mai multe şuturi pe spaţiul porţii adverse (46).
 • Lazio a înregistrat în actuala ediţie de Serie A opt victorii, două remize şi un singur eşec pe teren străin; înfrângerea a fost consemnată pe stadionul Olimpico din capitala Italiei, însă într-un derby în care AS Roma a fost considerată gazdă.
 • Lazio a marcat cel puţin trei goluri în cinci din ultimele şase meciuri jucate în campionat. Excepţie face doar rezultatul de egalitate, scor 0-0, contra celor de la Inter, într-o partidă disputată în luna decembrie.
 • AC Milan este, alături de Hellas Verona, echipa care a primit cele mai multe cartonaşe roşii în actuala ediţie de Serie A (cinci).
 • gruparea capitolină este formaţia care a marcat cele mai multe goluri din faze fixe în actualul campionat (16), în timp ce doar Inter a primit mai puţine goluri decât echipa rossonero din faze fixe (şase).
 • primele două goluri înscrise de Franck Kessie în Serie A au fost reuşite chiar la debutul său, în august 2016, contra celor de la Lazio.
 • Marco Parolo a marcat cinci goluri împotriva lui AC Milan în Serie A, mai mult decât în faţa oricărei alte echipe din prima ligă italiană.