Leganés, Juventus și Valencia, trei deplasări consecutive pentru FC Barcelona

Barcelona are un program dificil după pauza FIFA, cu trei meciuri consecutive pe teren străin într-un interval de opt zile.

FC Barcelona
16 noiembrie 2017

Trei deplasări consecutive într-un interval de opt zile este ceea ce îi așteaptă pe fotbaliștii clubului FC Barcelona după ultima pauză FIFA din 2017. Leganés sâmbătă, Juventus miercuri și Valencia duminica viitoare sunt adversarii de care catalanii trebuie să treacă pentru a confirma startul excelent de sezon.

La prima vedere Leganés nu este un nume care să sperie o mare echipă, însă trupa condusă de Asier Garitano este una din surprizele frumoase oferite de La Liga în acest an. Sâmbătă, de la ora României 17.15, Barcelona va da piept cu a treia defensivă a campionatului, cu doar 8 goluri primite în 11 etape, dintre care însă doar unul a fost încasat pe teren propriu, la începutul lunii septembrie, în singurul meci pierdut în fața propriilor suporteri (1-2 cu Getafe). Girona, Atletico Madrid și Atletic Bilbao nu au reușit de atunci să îl învingă pe portarul Iván Cuéllar pe stadionul Butarque, chiar dacă două înfrângeri consecutive la Sevilla și Valencia au coborât-o pe Leganés pe locul 9 în clasamentul din Spania, la însă doar două puncte de un loc european.

La jumătatea săptămânii viitoare Barcelona merge la Torino pentru duelul cu Juventus din etapa a cincea a grupelor Ligii Campionilor, din care are nevoie de un punct pentru a-și asigura matematic accesul în faza eliminatorie a competiției. Catalanii au însă de luat o revanșă pe Juventus Stadium, unde la ultima vizită au pierdut cu 3-0 sezonul trecut în sferturile de finală ale competiției.

Seria de foc a echipei lui Ernesto Valverde va culmina cu derby-ul de clasament cu Valencia, revelația campionatului, ce își va păstra locul 2 în clasament până la ora meciului indiferent de rezultatele din runda intermediară. Simone Zaza este principalul urmăritor al lui Lionel Messi în clasamentul golgheterilor din Spania și a contribuit cu 9 goluri la totalul de 30 reușite în acest sezon de Lilieci, care la ora actuală au o incredibilă serie de opt victorii consecutive și sunt neînvinși în campionat și Cupa Spaniei. Meciul de pe Mestalla este programat duminica viitoare de la ora României 21.45.

După cele trei deplasări consecutive, pe Barcelona o așteaptă trei meciuri la rând pe teren propriu, cu Murcia în Cupa Spaniei, Celta Vigo în campionat și Sporting Lisabona în Champions League.