Champions League
RB Leipzig
RB Leipzig
32
Real Madrid
Real Madrid
Joško Gvardiol 13
Christopher Nkunku 18
Timo Werner 81
Vinícius Júnior 44
Rodrygo 90+4 (pen)

RB Leipzig 3-2 Real Madrid. Prima înfrângere a sezonului pentru campioana Europei

Cronica meciului RB Leipzig - Real Madrid, scor 3-2, în care golurile lui Gvadriol, Nkunku și Werner au provocat prima înfrângere stagională pentru echipa lui Ancelotti

Cronică scrisă de - fan al echipei Real Madrid, dar cu o afinitate crescândă pentru Bayern după o perioadă din viață petrecută la Munchen.
26 octombrie 2022
RB Leipzig - Real Madrid 3-2
RB Leipzig - Real Madrid 3-2

Nu atât Benzema și Luka Modric ci mai cu seamă ambiția a fost ceea ce i-a lipsit lui Real Madrid, care a suferit prima înfrângere a sezonului la Leipzig, în fața unei echipe mult mai motivate care își juca prezența în primăvara Champions League. Doar lipsa de intensitate și statistica stricată vor rămâne însă în amintirea madrilenilor după acest joc, fiindcă altfel calculele sunt destul de simple, ieșirea lor din grupă fiind deja asigurată din etapa anterioră, iar primul loc fiind la îndemână în jocul de săptămâna viitoare cu Celtic Glasgow.

Deficitară și la jocul de pase și la poziționarea în teren, echipa lui Ancelotti s-a văzut condusă cu 2-0 după doar 18 minute după două lovituri de colț. Gvardiol și Nkunku au marcat golurile, iar în intervalul de cinci minute dintre ele gazdele au mai avut și alte bune două situații, prima dintre ele fiind o reluare a lui Nkunku în plasa laterală după ce Courtois ieșise neinspirat în afara propriului careu.

La 2-0 Ancelotti a făcut o modificare tactică trecându-l pe Rudiger în centrul liniei defensive alături de Militao în locul lui Nacho Fernandez, iar din acel moment Madridul a început să țină mai bine de minge și până la pauză a și redus din diferență prin Vinicius, în ciuda, probabil, celei mai slabe reprize din acest sezon.

Brazilianul a avut o mare ocazie de egalare în minutul 79 după o progresie bună a echipei madrilene, însă echipa lui Ancelotti a capotat defensiv la un contraatac al nemților, Militao l-a pierdut din vedere pe Werner iar fostul jucător al lui Chelsea a refăcut diferența de două goluri. Madridul a mai marcat o dată în prelungiri prin Rodrygo dintr-o lovitură de la unsprezece metri, însă spre deosebire de meciul precedent cu Șahtior Donețk golul târziu nu a mai salvat vreun punct. S-a terminat 3-2, rezultat cu care nemții au o bună șansă de a se califica în optimile Ligii, dar au totuși nevoie de o remiză în meciul de săptămâna viitoare cu Șahtior.

RB Leipzig - Real Madrid 3-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul RB Leipzig - Real Madrid: Unsprezece de start inedit pentru Real Madrid în meciul cu numărul 17 al sezonului

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului RB Leipzig - Real Madrid 3-2

RB Leipzig
Șuturi RB Leipzig
  • Total: 14
  • Pe poartă: 6
44-56
Posesie (%)
  • RB Leipzig
  • Real Madrid
Real Madrid
Șuturi Real Madrid
  • Total: 12
  • Pe poartă: 6
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
14
12
Șuturi pe poartă
6
6
Șuturi pe lângă poartă
5
5
Șuturi blocate
3
1
Faulturi comise
7
6
Cornere
5
8
Ofsaiduri
1
0
Cartonașe galbene
0
1
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
4
3
Total pase
485
626
Pase completate
417
560
Acuratețe pase
86
89

Meciuri precedente între RB Leipzig și Real Madrid

2022-2023

  • Champions LeagueChampions League
    Miercuri, 14 sep. 2022
    Real Madrid
    Real Madrid
    2-0
    RB Leipzig
    RB Leipzig