Liverpool, echipa din Premier League cu cel mai lejer program în perioada Crăciunului

Liverpool beneficiază de o medie de 4.5 zile de odihnă între meciurile din finalul anului. Echipele din Manchester au o medie de doar 2 zile.

5 decembrie 2020

Eliminată deja din Cupa Ligii (4-5 la loviturile de departajare cu Arsenal pe 1 octombrie), Liverpool va avea cel mai lejer program în perioada Crăciunului, urmând să beneficieze de 9 zile complete de pauză între 19 decembrie și Anul Nou. Echipa lui Jurgen Klopp joacă în acest interval pe terenul lui Crystal Palace (19 decembrie), acasă cu West Brom (27 decembrie) și afară la Newcastle, urmând să aibă așadar o medie de 4,5 zile libere între meciuri, în timp ce Everton, Manchester City, și Manchester United vor beneficia de câte doar 2 zile libere.

Într-o situație asemănătoare se află și Southampton, o altă echipă care nu mai este implicată în Carabao Cup. Sfinții au în total 8 zile libere între cele trei meciuri de Premier League în care vor întâlni pe Manchester City acasă, Fulham în deplasare și West Ham acasă.

În schimb Manchester City, Manchester United și Everton au tras lozurile necâștigătoare în ceea ce privește programarea meciurilor, dezavantajate de participarea în etapa de Cupă a Ligii de pe 22-23 decembrie.

Manchester United, mai ales, are un program infernal: joacă acasă cu Leeds pe 20 decembrie, iese la Everton două zile mai târziu pentru duelul din Cupa Ligii, merge la Leicester de Boxing Day și încheie programul pe 2020 acasă cu Wolverhampton

Nici pentru Pep Guardiola lucrurile nu stau mai bine: deplasare la Southampton (19 decembrie), meci la Londra cu Arsenal în EFL Cup (22), acasă cu Newcastle (26) și deplasara pe Goodison Park pentru duelul cu Everton (28 decembrie).

Everton are în acest interval meciuri cu trei granzi, însă toate pe teren propriu: Arsenal în campionat (19 decembrie), ManUnited în Cupa Ligii (22) și Manchester City (Premier League, 28 decembrie), urmând să mai joace și la Sheffield cu 48 de ore înaintea duelului cu Guardiola.

Arsenal, Tottenham și Newcastle sunt și ele implicate în EFL Cup, însă vor avea o zi în plus de odihnă față de Everton și de echipele din Manchester. Pentru Arsenal programul începe pe terenul lui Everton (19 decembrie), continuă cu două derby-uri acasa (City în Cupa Ligii pe 22 și Chelsea în campionat pe 26), iar anul se încheie cu un meci la Brigthon pe 29.

Tottenham are un program asemănător, însă adversari ceva mai facili: Leicester acasă pe 20 decembrie, Stoke în Cupa Ligii (22), deplasare la Wolverhampton (27) și meci acasă cu Fulham (30).

Chelsea nu mai este în cupă, însă are și ea trei meciuri în doar șapte zile în Premier League: cu West Ham acasă (21 decembrie), în deplasare la Arsenal (26) și acasă cu Aston Villa.

Topul zilelor de odihnă, în medie, ale echipelor din Premier League în perioada 19-30 decembrie 2020:

2 zile: Everton, Manchester City, Manchester United; 2.3 zile: Arsenal, Tottenham; 2.5 zile: Chelsea; 2.7 zile: Newcastle; 3 zile: Aston Villa, Burnley, Leicester City, West Ham United, Wolverhampton; 3.5 zile: Brighton, Crystal Palace, Leeds, Sheffield United, West Brom; 4 zile: Southampton; 4.5 zile: Fulham, Liverpool.