Manchester City, aproape de a-şi egala recordul din sezonul 2011/2012

Manchester City poate egala performanţa de a aduna 34 de puncte după 12 etape de Premier League printr-un succes în deplasarea cu Leicester City

Raheem Sterling, Manchester City
17 noiembrie 2017

Manchester City se va prezenta la meciul cu Leicester City de sâmbătă în tentativa de a continua începutul de sezon excelent: oamenii lui Pep Guardiola se află pe prima poziţie a clasamentului Premier League după 11 etape de campionat şi au acumulat deja un important avantaj de opt puncte în faţa principalelor urmăritoare, Tottenham, respectiv Manchester United. Evoluţiile impresionante ale “Cetăţenilor” din actuala stagiune au dus deja la discuţii privind posibilitatea de a încheia sezonul fără niciun eşec în campionat, însă tehnicianul spaniol a moderat deja entuziasmul şi a atras atenţia asupra dificultăţilor reprezentatie de o deplasare pe King Power Stadium, în faţa unei echipe a lui Leicester City care a părut să arate o creştere a jocului odată cu venirea antrenorului Claude Puel, înlocuitorul lui Craig Shakespeare, fără a uita faptul că Leicester a reuşit să pună în dificultate echipele din “big six” pe care le-a înfruntat până acum.

Incertă este situaţia lui Sergio Aguero, atacantul argentinian urmând a fi evaluat de staff-ul medical al lui Manchester City după problemele acuzate la pauza meciului dintre Argentina şi Nigeria, când jucătorul a leşinat. Raheem Sterling şi Fabian Delph nu au onorat convocarea la echipa naţională a Angliei pentru meciurile amicale cu Germania, respectiv Brazilia, ca urmare a unor accidentări, însă ambii au şanse bune de a fi recuperaţi la timp în vederea duelului de mâine care va avea loc pe King Power Stadium. Benjamin Mendy rămâne indisponibil pe termen lung, în timp ce Vincent Kompany ar putea fi prezent pe banca de rezerve după o nouă problemă musculară. Absent cert va fi fundaşul argentinian Nicolas Otamendi, suspendat după ce a ajuns deja la cel de-al cincilea cartonaş galben primit în actuala ediţie de Premier League. Problema de sănătate a lui Sergio Aguero ar putea duce la titularizarea în compartimentul ofensiv a lui Raheem Sterling şi Leroy Sane alături de Gabriel Jesus, cu atacantul argentinian iniţial doar pe banca de rezerve. Similar, situaţia incertă a lui Vincent Kompany foarte probabil va însemna faptul că Eliaquim Mangala şi John Stones vor evolua în centrul defensivei pentru prima dată în acest campionat.

De partea cealaltă, fundaşul de bandă Ben Chilwell, care a lipsit în etapa anterioară, contra celor de la Stoke City şi a fost apoi nevoit să lipsească din cantonamentul echipei naţionale Under 21 a Angliei, rămâne incert pentru Leicester City, la cel de-al treilea meci cu tehnicianul Claude Puel pe bancă. Robert Huth şi Matty James sunt în continuare accidentaţi.

Cele 31 de puncte adunate de Manchester City în clasament, colaborate cu golaverajul de +31, reprezintă cel mai bun start de campionat după 11 etape în istoria Premier League. Manchester City este în acest moment singura echipă care a adunat 34 de puncte după 12 meciuri, în stagiunea 2011-12, o performanţă pe care o poate acum egala în cazul unui succes la capătul duelului de sâmbătă. De asemenea, City poate deveni doar cea de-a doua echipă capabilă sâ câştige primele şase deplasări din Premier League, după Chelsea în sezonul 2008-09 (gruparea londoneză a reuşit atunci sâ câştige primele opt deplasări).