Manchester City, un singur succes cu Liverpool din ultimele 20 de meciuri disputate pe Anfield

Manchester City nu are un bilanţ pozitiv în meciurile cu Liverpool disputate pe arena Anfield, înainte de duelul din următoarea etapă de Premier League

Liverpool - Manchester City 1-0 (31 decembrie 2016)
11 ianuarie 2018

Manchester City are parte de un parcurs aproape perfect în actualul campionat şi este deja considerată favorită certă la câştigarea titlului, graţie avansului de 15 puncte din clasamentul Premier League în faţa rivalei locale, Manchester United, după 22 de etape. Însă următoarea rundă de campionat nu va reprezenta o misiune facilă pentru oamenii lui Pep Guardiola: “Cetăţenii” se vor deplasa pe stadionul Anfield din Liverpool, o arenă pe care nu s-au mai impus în Premier League de aproape 15 ani.

Manchester City a pierdut 14 din totalul celor 20 de confruntări pe terenul lui Liverpool disputate în era moderă la nivelul campionatului, reuşind o singură victorie de-a lungul acestui interval, cu scorul de 2-1 în mai 2003 – când actualul atacant al celor de la Manchester City, Leroy Sane, avea doar şapte ani. În respectiva perioadă, gruparea din Manchester a suferit cel mai categoric eşec pe arena lui Liverpool în octombrie 1995, când Ian Rush şi Robbie Fowler înscriau fiecare câte două goluri, în timp ce Jamie Redknapp şi Neil Ruddock îşi treceau la rândul lor numele pe lista marcatorilor, completând astfel un succes memorabil pentru “Cormorani”, cu scorul de 6-0. În total, Manchester City a primit 40 de goluri la nivelul campionatului pe stadionul Anfield din 1992 şi până în prezent, reuşind să înscrie doar 17. În plus, City a pierdut toate meciurile de Premier League disputate din stagiunea 2013/14 pe arena lui Liverpool, deşi a încheiat campionatul de fiecare dată în faţa adversarului său.

Totuşi, evoluţiile excelente ale oamenilor lui Pep Guardiola din acest sezon ar putea reprezenta de asemenea oportunitatea ideală pentru ca “Cetăţenii” să pună capăt seriei de rezultate negative pe arena Anfield. Manchester City s-a impus în 20 dintre cele 22 de meciuri de Premier League disputate până acum, având de departe atât cea mai bună defensivă, cu doar 13 goluri primite, cât şi cel mai bun randament din punct de vedere ofensiv, prin cele 64 de goluri marcate în 22 de etape. Forma impresionantă a liderului a fost evidentă inclusiv în meciul cu Liverpool din turul campionatului, disputat în data de 9 septembrie, pe Etihad Stadium, când jucătorii lui Pep Guardiola s-au impus un categoric scor de 5-0 în faţa oamenilor lui Jurgen Klopp, într-un meci în care Sergio Aguero a deschis scorul, pentru ca apoi Gabriel Jesus şi Leory Sane să îşi treacă fiecare în cont câte o dublă. Rezultatul respectiv a reprezentat cea mai clară victorie a lui Manchester City contra lui Liverpool în toate competiţiile, de la succesul cu acelaşi scor înregistrat în cel de-al Doilea Război Mondial, pe stadionul Anfield, în octombrie 1945.