Manchester United i-a prelungit contractul lui Ashley Young pentru încă un sezon

Manchester United a confirmat prelungirea contractului lui Ashley Young, care astfel va râmâne pe Old Trafford cel puţin până la finalul sezonului viitor

Ashley Young, Manchester United
21 martie 2018

Manchester United a activat o clauză din contractul lui Ashley Young şi i-a prelungit astfel înţelegerea jucătorului în vârstă de 32 de ani, care va continua pe Old Trafford şi în stagiunea 2018/2019. Contractul lui Ashley Young ar fi urmat să expire vara viitoare, însă Manchester United a confirmat oficial decizia a activa clauza şi de a-i oferi astfel jucătorului un nou acord pentru următoarele 12 luni.

După o perioadă mai puţin pozitivă în sezoanele precedente, Ashley Young a avut parte de un sezon mult mai bun şi a devenit un om important în echipa gândită de tehnicianul portughez Jose Mourinho, iar evoluţiile sale impresionante i-au adus inclusiv un loc în lotul echipei naţionale a Angliei. Ashley Young nu mai fusese chemat la reprezentativa engleză timp de patru ani, înainte ca selecţionerul Gareth Southgate să îl convoace în luna noiembrie a anului trecut, iar includerea sa în lotul Angliei pentru partidele amicale cu Olanda, respectiv Italia, lasă de înţeles că fostul jucător al celor de la Aston Villa are o bună posibilitate de a fi prezent la Campionatul Mondial 2018 din Rusia.

Ashley Young a avut abilitatea de a se reinventa ca fundaş stânga sub comanda lui Jose Mourinho, după ce în mare parte din cariera sa a evoluat pe o poziţie mult mai ofensivă. Adus de la Aston Villa in 2011, Ashley Young a avut o contribuţie foarte importantă în echipa lui Manchester United care a reuşit să câştige titlul de Premier League în stagiunea 2013, însă apoi nu a confirmat cu antrenorul olandez Louis van Gaal pe bancă, inclusiv din cauza unor probleme medicale. Nici primul an al lui Jose Mourinho alături de “Diavoli” nu a fost unul pozitiv pentru Ashley Young, astfel că la jumătatea stagiunii anterioare nu puţine au fost discuţiile privind o posibilă plecare a sa în China, unde ar fi beneficiat de un salariu imens, însă ar fi părăsit practic fotbalul la cel mai ridicat nivel. Ashley Young a decis în cele din urmă să rămână pe Old Trafford pentru a lupta în ceea ce priveşte locul său în echipă, iar acum se bucură de răsplata determinării şi a muncii sale.

Vestea prelungirii contractului pentru fundaşul stânga în vârstă de 32 de ani ar putea avea consecinţe majore mai ales în ceea ce priveşte viitorul lui Luke Shaw, principala alternativă pentru banda stângă a defensivei lui Manchester United, cu atât mai mult după ce tehnicianul Jose Mourinho l-a criticat dur pe tânărul jucător la finalul partidei câştigată cu Brighton, contând pentru sferturile de finală din FA Cup.