Marco Reus nu exclude posibilitatea de a părăsi pe Borussia Dortmund

Marco Reus a discutat despre posibilitatea de a-şi continua cariera la o altă echipă, după ce actualul său contract cu Borussia Dortmund va expira

Marco Reus, Borussia Dortmund
25 octombrie 2017

Mijlocaşul ofensiv al celor de la Borussia Dortmund, Marco Reus, a recunoscut recent că ia în considerare posibilitatea de a părăsi clubul german pe viitor, după ce presa a speculat cu privire la o posibilă mutare a sa în Premier League, unde este dorit de formaţii de top precum Manchester United şi Arsenal, conform informaţiilor publicate de Sky Sports Germania.

Talentatul jucător în vârstă de 28 de ani se află în recuperare după o nouă gravă accidentare la genunchi, din cauza căreia are şanse minime de a mai evolua în acest an, fiind aşteptat să revină pe teren abia în 2018. Marco Reus are un contract cu Borussia Dortmund valabil până la finalul stagiunii 2018/19, când va împlini 30 de ani, iar fostul mijlocaş ofensiv al celor de la Borussia Monchengladbach nu a semnat pentru moment o nouă înţelegere cu Borussia Dortmund. Deşi echipa antrenată de Peter Bosz speră încă să îl convingă pe jucător să rămână pe Signal Iduna Park chiar şi după stagiunea 2018/2019, Marco Reus a confirmat faptul că va evalua orice ofertă primită, în tentativa de a obţine cel mai bun contract posibil, ţinând cont de faptul că foarte probabil va reprezenta ultimul acord din cariera sa cu un club de cel mai înalt nivel, după cum a recunoscut însuşi internaţionalul german:

“Există patru sau cinci cluburi din afara Germaniei care mă interesează. Pe 31 mai 2019 voi avea 30 de ani, ceea ce înseamnă că următorul contract va fi ultimul important pentru mine şi o oportunitate finală de a încerca o experienţă diferită. Trebuie să fiu sincer şi corect şi să spun că nu ştiu unde mă voi afla în acel moment. Dar acum sunt foarte fericit la Dortmund şi nu mă gândesc la ceea ce se va întâmpla după 2019. Însă, desigur, va veni vremea când mă voi aseza să discut cu oficialii clubului şi voi lua o decizie.” – a explicat mijlocaşul ofensiv german.

Cariera lui Marco Reus a fost influenţată de numeroasele probleme medicale cu care jucătorul s-a confruntat de-a lungul timpului. Internaţionalul german nu a avut oportunitatea de a evolua la Campionatul Mondial 2016 şi la Campionatul European 2016 alături de echipa naţională, din cauza accidentărilor, iar până în prezent nu a putut să joace niciun meci sub comanda actualului antrenor al celor de la Borussia Dortmund, Peter Bosz. O schimbare de peisaj ar putea să se dovedească utilă pentru Marco Reus în tentativa acestuia de a depăşi problemele fizice şi de a-şi maximiza şansele la disputarea altor trei-patru ani la cel mai înalt nivel, într-un campionat nou. Calităţile remarcabile ale lui Marco Reus, care îmbină tehnica, viteza şi forţa de pătrundere cu execuţii de excepţie, l-ar putea ajuta să se impună în Premier League, însă duelurile fizice mult mai intense din campionatul Angliei nu par a avantaja fragilitatea fizică a talentatului mijlocaş ofensiv german.