Marcos Alonso prefaţează meciul Liverpool – Chelsea

Fundaşul spaniol al celor de la Chelsea, Marcos Alonso, a discutat despre meciul din următoarea etapă de Premier League, cu Liverpool

Marcos Alonso, Chelsea
23 noiembrie 2017

Fundaşul celor de la Chelsea, Marcos Alonso, a precizat că gruparea londoneză trebuie să fie pregătită pentru următoarea perioadă, care va fi extrem de aglomerată, după succesul din UEFA Champions League cu FK Qarabag de miercuri seara, la finalul căruia campioana Angliei şi-a asigurat prezenţa în fazele eliminatorii ale competiţiei. Însă Chelsea va avea acum doar câteva zile la dispoziţie pentru a pregăti primul meci dintr-o serie de zece partide de Premier League programate de acum şi până pe 1 ianuarie, începând cu duelul contra celor de la Liverpool, care va avea loc sâmbătă seara, pe stadionul Anfield.

De altfel Chelsea ar avea de disputat în total 21 de meciuri de-a lungul a 74 de zile în cazul în care oamenii lui Antonio Conte vor învinge pe Bournemouth în duelul din sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei şi vor reuşi de asemenea să continue parcursul din FA Cup: “Va fi o perioadă dificilă pentru noi, nu doar în această săptămână.” – a explicat Marcos Alonso, citat de presa britanică la finalul partidei cu FK Qarabag – “Toată lumea ştie cât de aglomerată este perioada Craciunului în Anglia. Vom avea câte un meci la fiecare trei zile de acum şi până la începutul lui februarie, aşadar trebuie să fim cât mai bine pregătiţi şi concentraţi, deoarece multe lucruri se vor decide în acest interval. Vor interveni accidentările, oboseala, aşadar recuperarea va fi foarte importantă. Dacă va veni un moment în care voi simţi că nu îmi mai pot ajuta echipa la capacitatea maximă, îi voi spune antrenorului faptul că sunt obosit. Profit de orice ocazie de a mă odihni când pot şi lucrez mult cu staff-ul medical pentru a fi 100% pregătit la fiecare meci. Iar acum mă simt bine.” – a explicat Marcos Alonso.

Chelsea se concentrează deja pe confruntarea cu Liverpool şi va încerca să obţină cea de-a cincea victorie consecutivă în campionat, o serie pozitivă care i-a permis campioanei Angliei să ajungă pe poziţia a treia în clasamentul Premier League, la un singur punct de ocupanta locului al doilea, Manchester United: “Este adevărat că Liverpool va avea o zi în plus de odihnă, dar acest lucru nu trebuie să reprezinte o scuză pentru noi. Avem nevoie să facem tot posibilul pentru a câştiga, deoarece am pierdut multe puncte importante în debutul sezonului şi nu ne aflăm într-o situaţie ideală în campionat. Ei vor dori să şteargă impresia celei de-a doua reprize cu Sevilla, iar pe teren propriu cunoaştem forţa lui Liverpool, nu din întâmplare nu au pierdut niciun meci în acest sezon. Însă vom merge acolo pentru a ne impune.” – a concluzionat fundaşul spaniol al celor de la Chelsea.