Markus Babbel, atac la adresa lui Ribery: “Se crede Messi sau Ronaldo”

Fostul internaţional german Markus Babbel consideră că Franck Ribéry este principalul responsabil pentru demiterea lui Carlo Ancelotti de la Bayern Munchen

Franck Ribéry (Bayern Munchen)
4 octombrie 2017

Demiterea lui Carlo Ancelotti de la Bayern Munchen a generat numeroase discuţii în întreaga Europa, cu păreri diferenţiate în ceea ce priveşte cauzele care au dus la despărţierea prematură şi surprinzătoare a tehnicianului italian de campioana Germaniei, în acest moment delicat al stagiunii. Printre opinii se regăseşte şi cea a lui Markus Babbel, care în cadrul unui interviu acordat pentru transmisia sportivă germană Sky90, l-a atacat dur pe jucătorul francez Franck Ribéry, acuzându-l că a contribuit decisiv la demiterea lui Carlo Ancelotti.

Markus Babbel a evoluat pentru Bayern Munchen în perioada 1991–1992, respectiv 1994–2000, reuşind să câştige trei titluri ( 1996–97, 1998–99, 1999–2000) şi Cupa Uefa în stagiunea 1995–96. În total, fostul fundaş a adunat 261 de prezenţe şi 71 de goluri marcate pentru Bayern Munchen.

Actualul antrenor al celor de la FC Luzern a declarat că Franck Ribéry nu mai este jucătorul de acum câţiva ani, iar atitudinea manifestată de atacantul francez nu este una corectă: “Îmi pare foarte rău că toată responsabilitatea i-a fost atribuită lui Carlo Ancelotti. Ribery a fost un jucător fantastic în trecut pentru Bayern Munchen, dar acum nu mai este. Nu a mai înscris un gol în ultimele două ediţii de Champions League (ultimul gol marcat de jucătorul francez în UEFA Champions League datează de pe 11 martie 2015, în victoria cu 7-0 contra celor de la Şahtior Doneţk) dar crede că este la acelaşi nivel cu Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo”. – a precizat Markus Babbel în cadrul interviului pentru Sky90.

În aceste condiţii, fostul internaţional german consideră că Franck Ribery ar trebui să fie considerat principalul responsabil pentru demiterea lui Carlo Ancelotti de la Bayern Munchen: “Se ştie că are astfel de momente de nemulţumire, iar atunci se duce foarte des şi se plânge preşedintelui Uli Hoeness. Este o atitudine greşită să te lamentezi în felul acesta celor din conducere.” – Markus Babbel a scos în evidenţă şi gestul de frustrare al lui Franck Ribery, care după ce a fost scos de pe teren în minutul 78 al meciului cu Anderlecht din Champions League, a aruncat tricoul lui Bayern pe banca de rezerve: “Ar fi trebuit să meargă la Ancelotti pentru a-i cere explicaţii. Acel gest din momentul schimbării a fost unul teribil şi nu are ce să caute pe un teren de fotbal.” – a concluzionat Markus Babbel.