Uli Hoeness dezvăluie motivul demiterii lui Carlo Ancelotti

Preşedintele clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, a explicat situaţia care a dus la decizia de a-l demite pe tehnicianul italian Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti
29 septembrie 2017

Preşedintele lui Bayern Munchen, Uli Hoeness, a recunoscut faptul că oficialii clubului bavarez nu au avut nicio altă variantă în afara demiterii tehnicianului italian Carlo Ancelotti după ce cinci jucători importanţi din lotul campioanei Germaniei erau împotriva antrenorului. Bayern Munchen a oficializat despărţirea de Carlo Ancelotti în cursul zilei de joi, după evoluţia modestă a lui Bayern pe arena Parc des Princes din capitala Franţei, scor 3-0 contra celor de la Paris Saint-Germain în UEFA Champions League.

Speculaţii privind relaţia mai puţin bună dintre Carlo Ancelotti şi unii jucători din lotul lui Bayern Munchen au existat încă din returul campionatului anterior, după doar câteva luni de la preluarea echipei odată cu plecarea lui Pep Guardiola, iar Uli Hoeness a confirmat acum veridicitatea zvonurilor: “Carlo Ancelotti avea cinci jucători importanţi împotriva lui, iar această situaţie nu mai putea fi controlată.” – a explicat preşedintele lui Bayern Munchen, citat de The Wesfalenpost şi Football Italia.

“Este clar că nu am luat o astfel de decizie radicală bazată doar pe o singură înfrângere. Clubul a văzut situaţia creată de mai multe săptămâni şi luni, una care în mare parte a scăpat de sub control. Totuşi, în opinia mea, de-a lungul ultimelor zile Carlo Ancelotti a pierdut încrederea şi sprijinul a cinci jucători importanţi, iar acest lucru a dus la o situaţie în care era dificil să mai continuăm. Ca antrenor, nu poţi să lucrezi cu cinci dintre cei mai importanţi jucători ai tăi ca adversari. Duşmanul de lângă tine este cel mai periculos, aşadar a fost neapărat nevoie să acţionăm rapid.” – a adăugat Uli Hoeness.

Italianul Carlo Ancelotti a luat mai multe decizii surprinzătoare la meciul disputat de Bayern Munchen cu Paris Saint-Germain, printre care lăsarea pe banca de rezerve a unor jucători precum Arjen Robben, Frank Ribery sau Mats Hummels, în timp ce Kingsley Coman se pare că se numără la rândul său printre jucătorii care erau nemulţumiţi de tehnician. Antrenorul second Willy Sagnol a fost numit ca interimar pe banca tehnică a celor de la Bayern Munchen, însă fostul antrenor de la Borussia Dortmund, Thomas Tuchel, este indicat ca principalul favorit la preluarea echipei bavareze, neavând în acest moment un angajament cu alt club.