Mauricio Pochettino: “Dele Alli, cel mai bun jucător de vârsta sa”

Antrenorul lui Tottenham, Mauricio Pochettino, a lăudat calităţile mijlocaşului Dele Alli, pe care îl consideră cel mai bun jucător în vârstă de 21 de ani

Mauricio Pochettino, Dele Alli (Tottenham)
16 martie 2018

Mijlocaşul celor de la Tottenham, Dele Alli, este cel mai bun jucător pentru vârsta sa, conform antrenorului Mauricio Pochettino. Dele Alli (21 de ani) a primit premiul “PFA Young Player of the Year”, acordat celui mai bun tânăr jucător din Premier League, în fiecare din ultimele două stagiuni, iar acum are parte de un nou sezon cu evoluţii remarcabile pentru Spurs.

Internaţionalul englez a marcat şase goluri şi a oferit nouă assist-uri, mai mult decât oricare alt jucător al lui Tottenham, în actuala ediţie de Premier League. Iar tehnicianul argentinian al grupării londoneze s-a arătat extrem de încântat de jocul talentatului mjlocaş, care va împlini 22 de ani luna viitoare, adăugând faptul că nu înţelege criticile venite la adresa jucătorului: “Dacă facem o comparaţie între Dele Alli, 21 de ani, cu oricare alt jucător din lume, nu doar în Europa, în lume, cred că este cel mai bun.” – a declarat recent Mauricio Pochettino, citat de presa britanică – “La vârsta lui, forma lui, numărul de assist-uri şi în general evoluţiile exprimate pe teren, nu înţeleg de ce lumea simte nevoia de a-l critica. Spuneţi-mi un jucător de 21 de ani mai bun ca el şi ca tot ceea ce a realizat. Poate că puteţi să găsiţi ceva similar, dar mai bun ca el? Poate că nu sunt obiectiv, deoarece este jucătorul meu, dar pentru mine este un fotbalist uimitor.” – a completat tehnicianul lui Spurs.

Mijlocaşul lui Manchester City, Leroy Sane (22 de ani), autor a opt goluri şi 11 pase de gol în actualul sezon de Premier League, este favorit să primească distincţia de cel mai bun tânăr jucător din campionatul Angliei în acest an. Deşi Mauricio Pochettino se aşteaptă la evoluţii şi mai bune din partea lui Dele Alli, antrenorul argentinian a lăudat realizările jucătorului său, de la venirea lui la club în 2015: “Dacă ne aşteptăm la mai mult din partea lui? Da, desigur. Dar din ziua în care a debutat pentru noi, a devenit unul dintre cei mai buni jucători din lume. Poate că nu este important pentru cei care îl critică să asculte ceea ce spun eu, deoarece eu sunt un simplu antrenor. Dar vă promit că eu sunt cea mai exigentă persoană cu jucătorii mei şi este dificil să îl critic pe Dele.” – a concluzionat Mauricio Pochettino.

Aflată pe poziţia a treia în clasamentul Premier League, Tottenham ar fi trebuit să evolueze în această seară cu Newcastle United, într-un meci contând pentru etapa a-31-a din campionatul englez, însă duelul de pe stadionul Wembley a fost reprogramat, ca urmare a faptului că Spurs evoluează mâine în sferturile de finală din FA Cup, pe Liberty Stadium, împotriva celor de la Swansea City. Gruparea londoneză şi-a încheiat parcursul din UEFA Champions League după eşecul suferit săptămâna trecută pe teren propriu cu Juventus, în manşa retur din optimile de finală.