Mauricio Pochettino, pregătit să continue cu Tottenham încă “10 sau 15 ani”

Antrenorul lui Tottenham, Mauricio Pochettino, a confirmat că îşi doreşte să rămână în continuare multă vreme pe banca tehnică a echipei

Mauricio Pochettino, Tottenham
17 octombrie 2017

Antrenorul celor de la Tottenham Hotspur, Mauricio Pochettino, a declarat că ar fi încântat de ideea de a antrena clubul londonez încă “10 sau 15 ani”, în tentativa de a câştiga cât mai multe trofee alături de Tottenham. Precizarea vine ca urmare a afirmaţiei preşedintelui Daniel Levy, care a lăsat de înţeles că ar dori ca Mauricio Pochettino să rămână pe banca tehnică a celor de la Tottenham în următorul deceniu.

Tehnicianul argentinian şi-a atras de partea sa numeroase laude pentru maniera în care a reuşit să construiască actuala echipă a lui Spurs de la venirea sa în 2014, gruparea londoneză devenind între timp o adevărată forţă la nivelul Premier League şi o formaţie cu ambiţii importante inclusiv în ceea ce priveşte parcursul din UEFA Champions League. În acelaşi timp, proiectul ambiţios al clubului, de a construi un stadion nou pentru a înlocui vechiul White Hart Lane, a creat un entuziasm şi mai ridicat în rândul fanilor, cu privire la viitorul echipei.

Înainte de mult aşteptatul duel din UEFA Champions League împotriva deţinătoarei trofeului, Real Madrid, care va avea loc pe arena Santiago Bernabeu, Mauricio Pochettino a recunoscut că perspectivele de a continua cu Tottenham pe o perioadă de timp apropiată de cea indicată de Daniel Levy reprezintă un motiv de bucurie şi de mândrie: “Însă totul depinde de patron şi de preşedinte.” – adaugă tehnicianul argentinian, citat de presa britanică – “Eu sunt foarte fericit aici, mă bucur foarte mult de timpul petrecut pe banca lui Tottenham. Este un club cu un potenţial imens. Aşteptăm finalizarea unui stadion nou, cu facilităţi de cel mai înalt nivel, care cred că va reprezenta una dintre cele mai bune baze de antrenament din Europa. Este doar o chestiune de timp până când echipa îşi va continua procesul de dezvoltare şi va câştiga un trofeu. Mă bucur să aud că Daniel îşi doreşte ca eu să rămân atât de mult timp. Din partea mea, eu sper să pot continua aici încă 10-15 ani şi mi-ar face plăcere să semnez un astfel de contract.” – a precizat Mauricio Pochettino, înainte de confruntarea programată a se disputa marţi seara în compania campioanei Spaniei.